Novice

Kitajski Great Wall prihaja v Frankfurt s prestižno znamko Wey

Največji kitajski proizvajalec športno uporabnih vozil in križancev bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu zahtevnim Evropejcem predstavil svojo prestižno znamko Wey.

Kitajski proizvajalec vozil iz Baodinga bo v Frankfurtu prikazal modele novo ustanovljene prestižne znamke Wey, a zaenkrat še ni specificiral razstavne palete.

Znamka Wey je dobila svoje ime po ustanovitelju in predsedniku Weiju Jianjunu. Njihov prvi model je križanec VV7, ki so ga pričeli prodajati po predstavitvi na avtomobilskem salonu v Šanghaju aprila letos po okvirni ceni 24.400 ameriških dolarjev. Na salonu je znamka razkrila tudi priključno hibridno izvedenko istega modela.

Podjetje Great Wall na kitajskih cestah trenutno preizkuša kompaktnega križanca z oznako VV5. Čeprav je manjši, so ga opremili z enakim pogonskim sklopom kot večjega brata – dvolitrskim turbobencinskim motorjem z direktnim vbrizgom in sedemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom.

Mimogrede, Great Wall je eden izmed štirih kitajskih proizvajalcev,  ki naj bi izrazili svoj interes po nakupu znamk skupine FCA z obiskom na sedežu te evropske avtomobilske skupine, ki že dlje časa išče strateško povezavo. Po objavah medijev, da naj bi bila med potencialnimi kupci kitajska podjetja Guangzhou, Geely, Dongfeng, in Great Wall, so trije izmed njih – GAC Group (del skupine Guangzhou Automobile), Geely in Dongfeng – svoj interes že uradno zanikali.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Wey.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev koncept Z4 močno dviguje temperaturo
Devet znamk, ki jih ne bo na septembrski avtomobilski salon