Novice

Devet znamk, ki jih ne bo na septembrski avtomobilski salon

Čez manj kot mesec dni bo na sporedu drugi najpomembnejši evropski avtomobilski salon v tem letu. Tudi tokrat seznam proizvajalcev avtomobilov, ki se ga bodo udeležili, ne bo popoln.

Po poročanju Automotive News Europe se za septembrski nastop v Frankfurtu niso odločile znamke Alfa Romeo, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot in Volvo. Potrjeni seznam sledi napovedim, ki smo jih objavili že v aprilu in nadaljuje trend preusmerjanja marketinških sredstev iz klasičnih avtomobilskih salonov na drugačne, bolj ciljane in inovativne dogodke, namenjene navdušencem znamk. Upad ni zanemarljiv, saj naštete znamke predstavljajo približno petino evropskega avtomobilskega trga. Njihova mesta bodo predvidoma zapolnile manj znane azijske znamke.

Salon v Frankfurtu je po svojem obsegu največji v Evropi, zato udeležba predstavlja za avtomobilske proizvajalce visoko investicijo, ki je težko opravičljiva, kar je najbrž prav tako eden izmed razlogov za številčne odpovedi. Za primerjavo z Ženevo, kjer se znamke trudijo z opremljanjem razstavnega prostora, se morajo v Frankfurtu največje znamke ukvarjati kar z zapolnitvijo cele hale.

Medtem ko se je Volvo že pred časom odločil, da bo na vsaki celini obiskal le en avtomobilski salon, sicer pa svoje novosti predstavlja na lastnih dogodkih, so pri Peugeotu svoje napore preusmerili v razvoj digitalnih platform za pospeševanje prodaje. Po drugi strani so nekatere znamke svoje nastope v javnosti povezale z drugimi dogodki za avtomobilske navdušence, kot je na primer Festival hitrosti v Goodwoodu, ki je vsako leto deležen večje pozornosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoweek. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajski Great Wall prihaja v Frankfurt s prestižno znamko Wey
Koncept Mercedes-Maybach 6 tokrat z mehko streho