Novice

Kitajski Nio hiti v Evropo z novim karavanom

Pri proizvajalcu Nio ne bodo izgubljali časa, svoj električni karavan ET5 naj bi v Evropo pripeljali že junija. S prodajo na starem kontinentu bodo pohiteli, na domačih tleh naj bi ET5 namreč pričeli prodajati nekoliko kasneje.

Nio ET5 je na prvi pogled všečen karavan, ki še čaka na uradno predstavitev. Predčasno ga je razkrilo kar kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo. Ob najavi novega modela so (nehote) povedali tudi to, da bo na evropska tla zapeljal junija, kmalu zatem pa bo naprodaj na domačih tleh.

Varnostni odličnjak z lidarjem

Karavan se od limuzine bistveno ne razlikuje. Spredaj so dnevne luči LED ločene od glavnih žarometov, vratne kljuke so skrite v vratih in tudi karavan ima na strehi izboklino – v njej je skrit lidar. Na zadku so žarometi med seboj povezani s svetlobno linijo, za boljšo aerodinamiko pa skrbi velik zadnji difuzor.

Kljub drugačni karoserijski obliki ostajajo zunanje dimenzije med limuzino in karavananom enake. To pomeni, da ET5 v dolžino meri 4.790 milimetrov, je širok 1.960 milimetrov in 1.499 milimetrov visok. Medosna razdalja meri 2.888 milimetrov. Zaenkrat še ni podatka o velikosti prtljažnega prostora.

75 ali 100 kWh

Za pogonsko raznolikost bo skrbela možnost izbire baterijskega paketa. Osnova je baterijski paket s 75 kilovatnimi urami, ki v kombinaciji z dvema elektromotorjema ponuja 360 kilovatov sistemske moči in omogoča do 500 kilometrov dosega. Zmogljivejša baterija s 100 kilovatnimi urami in enako močno sistemsko močjo pa naj bi zagotavljala do 700 kilometrov dosega. Zaenkrat niso znane cene, niti v katerih državah bo ET5 naprodaj.

https___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_03_Nio-ET5-Estate-3-1024x768

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nio)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kitajski Nio hiti v Evropo z novim karavanom"


DX5050
1 leto 1 mesec nazaj

Brezveze… To bo spet drago ko žafran. Dal bi not 75kWh baterijo, elektromotor cca 130kW pa ceno okrog 30-35k€. Bi šli za med. Ker oblika je všečna.

 
Energija iz vodikovih gorivnih celic kmalu tudi v Toyotinih proizvodnih obratih
Rivian in Amazon v pogovorih o spremembi pogodbe