Novice

Kitajski trg je željan električnih avtomobilov, zato Volkswagen preureja obstoječe obrate

Nemci pospešeno prilagajajo dva obstoječa montažna obrata na Kitajskem z namenom povečanja proizvodnih kapacitet električnih vozil na trgu, ki jim je trenutno najbolj naklonjen.

Priprave na uresničitev ambicioznega načrta Volkswagna, postati največji proizvajalec električnih vozil na svetu, so v polnem teku. Poleg obratov v nemških mestih Zwickau, Dresden in Emden, ki jih Volkswagen ravno tako pospešeno pripravlja na serijsko izdelavo baterijsko-električnih Volkswagnov, so zdaj sporočili, da počnejo enako tudi z dvema obratoma na Kitajskem.

V proizvodnih obratih, ki jih ima Volkswagen v skupnih podjetjih z lokalnima FAW in SAIC, so namreč ravno tako v polnem teku aktivnosti za prilagoditev infrastrukture na sestavo baterijsko-električnih Volkswagnov. Obrata naj bi bila pripravljena na serijsko proizvodnjo v roku leta dni, proizvodna kapaciteta obeh skupaj pa bo znašala 600.000 vozil letno.

Intenzivna dela na različnih koncih sveta so del Volkswagnovih skupaj 33 milijard težkih investiranj v e-mobilnost in vse, kar je povezano z njo, do leta 2023. Poznavalci ocenjujejo, da bodo omenjena načrtna in izredno intenzivna vlaganja Nemcev zagotovila Volkswagnu najkasneje do leta 2025 status največjega proizvajalca električnih vozil na svetu.

Avtomobililzem.com (Vir: Carsoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault prilagaja City K-ZE za evropski trg
Podrobna uradna napoved prihajajoče Škode Octavia