Novice

Ko se zaustavi proizvodnja Volkswagnov

Prejšnji teden je izpad električne energije v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu povzročil, da se je za par ur popolnoma zaustavila proizvodnja avtomobilov. Vzrok za električni mrk pa zaenkrat še ni znan.

V soboto, 8. marca, je namreč prišlo do izpada štirih generatorjev v Volkswagnovi elektrarni, ki oskrbuje tudi samo mesto Wolfsburg. Zaradi omenjenega izpada je bilo okrog 50.000 gospodinjstev brez elektrike približno 3 ure, delo se je ustavilo v celem mestu, v bolnišnicah pa so morali zagnati pomožne agregate.

V Volkswagnovi tovarni, ki je s 50.000 delavci tudi največji znamkin obrat na svetu, je prišlo do zaustavitve proizvodnje nekaj sto avtomobilov. Učinki električnega mrka pa so menda večji, kot je bilo predvideno na samem začetku. Kolikšne so finančne posledice začasne zaustavitve proizvodnje modelov Golf, Touran in Tiguan, pri Volkswagnu še ne poročajo, a hkrati kupce tolažijo, da zaradi tega ne bo prišlo do podaljšanja dobavnih rokov.

Avtomobilizem.com (vir: motor-talk.de, autorevue.at. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Ko se zaustavi proizvodnja Volkswagnov"


Daedalus
10 leta 1 mesec nazaj

Bo pa panika pri finančnikih. Izgube so ogromne pri zaustavitvah proizvodnje.

yashica
10 leta 1 mesec nazaj

Pri kapaciteti 3800 izdelanih avtomobilov na dan ne bo panike pri kupcih.

toMmy
10 leta 1 mesec nazaj

Pravijo, da ne bo zamud, bodo že en dan delali 27 ur, da nadoknadijo! 😀

yashica
10 leta 1 mesec nazaj

Uradna številka je menda 50.239 zaposlenih. Problem je pa sigurno večji kot samo ustavitev sestave modelov, ker spada v te obrate tudi tehnološki oddelek plastičnih mas. V to je verjetno potrebno vključiti tudi tovarno Sitech Sitztechnik, ki izdeluje sedeže za tovarne znotraj skupine. Pri kapaciteti 3700 sedežev na dan in motene dobave, so posledice izpada elektrike velike.

 
Concept Estate osvojil več nagrad za »avtomobil salona« v Ženevi
Apple CarPlay: med varnostjo in dosegljivostjo