Novice

Koenigsegg se vrača v zeleni pekel, kjer lovi rekord Porscheja 918

Pri švedskem proizvajalcu vozil so bili lansko leto pripravljeni na nov rekord Nürburgringa, a so jim naskok na vrh preprečile varnostne omejitve, ki so jih aktivirali po tragični nesreči.

Hitrostne omejitve so bile uvedene na odsekih dirkališča po nesreči na vzdržljivostni dirki VLN lanskega marca. Tovarniški Nissan GT-R z Jannom Mardenboroughom za volanom je v hitrem zavoju poletel s steze in smrtno poškodoval enega izmed obiskovalcev. Omejitve hitrosti so do sedaj veljale ob testiranjih proizvajalcev, turističnih vožnjah in tudi ob kasnejših dirkah. Vodstvo dirkališča je takrat prepovedalo podiranje rekordov, čeprav bi proizvajalec zakupil celotno stezo. Rekord trenutno drži Porsche 918, ki je 21 kilometrov dolg krog prevozil v času 6 minut in 57 sekund.

Z izgradnjo novih ograd so pričeli novembra, z deli pa so zaključili pred začetkom letošnje sezone. V tem času so opravili kar sedem od šestnajstih načrtovanih sprememb, zato so v aprilu odpravili omejitve in dirkanje ter podiranje rekordov se vrača na Nürburgring. Takoj po odpravi so se oglasili pri Koenigseggu, kjer so potrdili vnovičen prihod na slovito dirkališče. Rekord želijo postaviti s superšportnikom One:1, ki ima  1.000 kilovatov, vendar se po njihovih besedah to ne bo zgodilo čez noč, temveč potrebujejo več mesecev priprav.

Niso lagali, saj je možno v teh dneh na Nordschleifu slišati rohnenje švedskega superšportnika. ”Resnica je, da je potrebno več kot le 7 minut za dosego dobrega časa na tej progi. Bili smo pripravljeni lansko leto, dokler niso napisali novih pravil. Letos začenjamo znova in to prinaša mesece planiranj in priprav,” je dejal Steven Wade iz Koenigsegga.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: cvdzijden)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bolj onesnažujemo za varnejšo vožnjo?
FCA ignorira nemško vlado