Novice

FCA ignorira nemško vlado

Potem ko so predstavniki nemškega zveznega urada za transport KBA zaradi emisijskih odstopanj povabili na razgovor proizvajalca vozil Opel in Fiat, so slednji povsem ignorirali njihov poziv.

Predstavniki Opla so se v tem tednu sestali z omenjenim uradom v povezavi z navedbami o precejšnjih odstopanjih pri njihovem 1,6-litrskem dizelskem agregatu v modelih Astra in Zafira Tourer. Na zaslišanju so priznali, da so prirejali emisije, vendar po njihovem tolmačenju znotraj zakonsko dovoljenih omejitev.

Na podobno zaslišanje so bili v četrtek povabljeni tudi predstavniki italijansko-ameriškega koncerna FCA, ki pa se vabilu niso odzvali. Nemški urad za transport je namreč vzel pod drobnogled tudi njihov dvolitrski agregat, ki ga je moč najti v modelu 500X.

Nemški minister za transport Alexander Dobrindt je ob tem komentiral, da je bilo tovrstno ravnanje predstavnikov Fiata in Chryslerja popolnoma nerazumljivo ter obsodil njihovo nesodelovanje. Povedal je, da so prejeli dopis strani Fiatovih odvetnikov, v katerem sporočajo, da kakršnekoli nepravilnosti pri njihovih modelih lahko preiskujejo zgolj italijanske oblasti, pri katerih so certificirani njihovi modeli.

Ni trajalo dolgo, da je prišel še odziv iz Italije. “Fiat, katerega modeli so certificirani v Italiji, nam je povsem pripravljen posredovati vse potrebne informacije glede svoje metodologije testiranja,” je v pismu Dobrindtu zapisal italijanski minister za transport  Graziano Delrio ter dodal: “Morali bi vzpostaviti uraden dialog med našima ministrstvoma, kot to zahteva evropska regulativa, namesto da nadaljujemo s pogovori neposredno s proizvajalci.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Automotive News Europe. Foto: Avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg se vrača v zeleni pekel, kjer lovi rekord Porscheja 918
Aston Martin Vanquish Zagato: italijanski šarm na britanskem športniku