Novice

Koncept Subaru Forester STI e-Boxer bo predstavljen v Tokiu

Po letošnji predstavitvi modela Forester e-Boxer, namenjenega zgolj japonskemu trgu, so pri Subaruju najavili še koncepta Forester STI e-Boxer in Impreza STI.

Na avtomobilskem salonu v Tokiu januarja prihodnje leto namerava Subaru predstaviti kar nekaj novosti, med zanimivejšimi pa bosta verjetno konceptni različici modelov Forester STI e-Boxer in Impreza STI. Model Forester e-Boxer, namenjen japonskemu trgu, poganja kombinacija dvolitrskega bencinskega motorja in električnega motorja, ki skupaj razvijeta 156 KM. Kot so razkrili pri Subaruju, pa so za koncept z oznako STI še dodatno optimizirali prenos moči in posledično dosegli bolj tekoče delovanje pogonskega sklopa.

Kljub temu, da pri modelih z oznako STI pričakujemo tudi povečanje moči in navora, pa v tem primeru ni tako, saj se koncept, po do sedaj znanih informacijah, ponaša zgolj s spremenjenim videzom. Avtomobil je obarvan v ekskluzivnem sivem Fighter Gray barvnem odtenku, ki ga dopolnjujejo kontrastno rumene barvne linije, športni videz pa poudarjajo spremenjena maska z črnimi rešetkami hladilnika in 19-palčna platišča. Povečali so le zmogljivost zavor, za kar so poskrbeli z vgradnjo šestbatnih zavornih cilindrov Brembo in večjimi zavornimi koluti.

Na predstavitvenem prostoru Subaruja nameravajo poleg ostalih modelov ob bok zgoraj omenjenemu Foresterju postaviti tudi koncept Impreze STI, ki se, glede na videno, od serijskega modela razlikuje po spremenjenem videzu prednjega dela in zadka. Več informacij zaenkrat še niso razkrili, jih pa verjetno lahko pričakujemo v času predstavitve.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prototip Ferrari 275 GTP iz leta 1964 kmalu na dražbi
Nakup avtomobila: kdo in kako izbere?