Novice

Koncept Vision Mercedes-Maybach 6 napovedan še drugič

Poletje brez pravih novic je idealna sezona za postopno razkrivanje novosti. Tega se verjetno zavedajo tudi pri Mercedes Maybachu, kjer odštevajo dneve do predstavitve novega prestižnega koncepta.

Po prvi najavi na Twitterju, ki je prinesla pogled na bočno linijo ter opis o skoraj šestih metrih ultimativnega prestiža, so nam pri Mercedes-Benzovi luksuzni podznamki tokrat postregli s prednjm pogledom in zapisom: “Spremljajte rojstvo lepote v konceptu Vision Mercedes-Maybach 18. avgusta na Monterey Car Week, Pebble Beach.” Kar nekaj komentarjev pod objavo je omenjalo podobnost z modeli znamke BMW …

Maybach 6Koncept, ki bo 21. avgusta na ogled na znamenitem dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance, naj bi po nekaterih ugibanjih prešel v proizvodnjo v naslednjem letu ter že s svojim imenom daje vedeti, da gre za 6-metrski dvovratni kupe. Drugih uradnih podatkov trenutno pravzaprav ni, poznavalci pa ugibajo, da naj bi bil koncept zasnovan na enaki platformi kot razred S Coupe s podaljšano medosno razdaljo ter opremljen s šestlitrskim agregatom V12 twin turbo, ki ga najdemo pod pokrovom motorja limuzinskega Mercedes-Maybacha S600.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Mercedes-Maybach.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peter Podlunšek se iz Ascota vrača z novo točko
Ford Transit samodejno zavira pred pešci