Novice

Koncern Renault-Nissan se seli na tri platforme

Iz Amsterdama, kjer je sedež skupnega podjetja Renault-Nissan, prihajajo pozitivne novice. Po petnajstih letih partnerstva so v združenju storili največji skupni korak in ustvarili tri skupne modularne arhitekturne zasnove, na katerih bodo slonela vsa prihodnja vozila obeh proizvajalcev.

Nova platforma je poimenovana preprosto kar skupna družinska modularna arhitektura (Common Module Family – CMF), ki se bo delila na tri veje.

Prva je poimenovana CMF-A in je primerna za manjša vozila obeh proizvajalcev. Druga, CMF-B je primerna za srednje velika vozila. Tretja, CMF-C/D je primerna za največja vozila, kot so novi Nissan Rogue, X-Trail, Qashqai in Renault Espace.

”S skupnim razvojem CMF arhitekture ustvarjamo sinergijo med vsemi našimi poslovnimi področji – vse od nakupa, razvoja vozila do pogonov. Skupna modularna arhitektura je prihodnost naših vozil, saj bo do leta 2020 pokrivala 70% vseh modelov,” je dejal Christian Mardrus, izvršni podpredsednik združenja Renault-Nissan.

Po prodajnih rezultatih v letih 2012 in 2013, kjer je skupina ustvarila 2,69  in 2,87 milijard evrov dobička, se zdi, da se naveza Renault-Nissan vrača na stara pota. Z odličnimi skupnimi uspehi se počasi prebijajo nazaj med pet največjih proizvajalcev vozil, kljub ne preveč dobrim prodajnim uspehom Renaulta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault-Nissan)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Epski boj za končno zmagoslavje Humarja
Drzna tehnična stava za Peugeot 2008 DKR