Novice

Končno! Prihaja trofejni Renault Mégane

Za posebnimi serijami modela Renault Mégane – Trophy (leta 2011), Red Bull Racing RB7 (2012) in Red Bull Racing RB8 (2013) – julija tudi v Slovenijo prihaja Mégane R.S. 275 Trophy s cenjenim Akrapovičevim podpisom.


Mégane R.S. 275 Trophy bo omejen na prodajo v približno dvajsetih državah na petih celinah, med katere se je, ob Avstraliji, Združenem kraljestvu, Maleziji, Nemčiji, Južnoafriški republiki in nekaterih drugih, uvrstila tudi Slovenija.

Mégane R.S. 275 Trophy je opremljen s podvozjem Cup z diferencialom z delno zaporo, inženirji pa so iz motorja uspeli iztisniti dodatnih deset konjskih moči. Bencinski dvolitrski dosega največjo moč 275 KM pri 5.500 vrtljajih na minuto, največji navor 360 Nm pa dosega v širokem območju od 3.000 do 5.000 vrtljajev na minuto. Renault v podatkih navaja, da sta kljub povečani moči motorja poraba goriva in izpust CO2 še naprej obvladani, saj znašata 7,5 l/100 km oziroma 174 g/km.

Mégane R.S. 275 Trophy je za Slovence prav poseben še zaradi ene lastnosti: pri projektu Renault Sport sodeluje tudi Akrapovič, izdelovalec referenčnih izpušnih sistemov za motocikle in zmogljive športne avtomobile, ki je za vozilo pripravil izpušni sistem iz titana. Ob značilnem zvoku bo zaradi tega Mégane R.S. 275 Trophy še nekoliko lažji.

Poleg tega Mégane R.S. 275 Trophy pomeni začetek sodelovanja Renault Sport s svetovno priznano znamko blažilnikov Öhlins, saj so v ponudbi za doplačilo tudi nastavljivi blažilniki z jeklenimi vzmetmi Öhlins Road & Track. Slednji izhajajo iz avtomobilskega športa in dirkalnika Mégane N4 ter vozniku omogočajo, da sam prilagaja nastavitve blažilnikov. Za popolno doživetje športne vožnje si za doplačilo kupci lahko omislijo pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2 s prilagojeno konfiguracijo za prednji pogon.

Zunanji videz nove posebne izvedenke vključuje nalepko Trophy na platinasto sivi aerodinamični lameli F1 pod masko ter nalepki na bokih, platinasto siva dekoracija spodnjega dela vrat pa ima vzorec kariraste zastave. Ob tem so oštevilčene zaščitne obloge pragov, prav tako pa je svoje značilne oznake dobila tudi Akrapovičeva izpušna cev iz ogljikovega kompozita

Notranjost skriva školjkasta sedeža Recaro iz usnja in alkantare z rdečimi okrasnimi šivi, ki krasijo tudi zadnjo klop, prevleko volana in manšeto ročne zavore.

Naslednji korak? #Under8 v sredini junija …

Avtomobilizem.com (Vir: Renault)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Končno! Prihaja trofejni Renault Mégane"


Blasphemer
9 leta 11 meseci nazaj

History in the making, spet rekord za naslednih par let 😛

Blinder
9 leta 11 meseci nazaj

kaj pa ostale prestave?

 
Chanov kotiček: Fovšija
Kralj severa – Lexus na prvem mestu po raziskavah zadovoljstva kupcev na Norveškem in Švedskem