Novice

Konec brezplačnega polnjenja električnih vozil

Pretekli teden je družba Elektro Ljubljana na novinarski konferenci napovedala uvedbo plačljive storitve polnjenja električnih vozil znotraj njihove mreže javno dostopnih polnilnih mest Gremo na elektriko.

Elektro Ljubljana s 6. majem 2019 končuje desetletno obdobje, v katerem so uporabniki električnih vozil na polnilnih mestih njihove mreže lahko brezplačno polnili svoja vozila. Odločitev so utemeljili s pojasnilom, da bodo lahko storitev, ki se je v tem času izjemno razširila, zaradi tega lahko izboljševali še naprej ter ob tem zagotavljali odlično celostno delovanje mreže.

Predsednik uprave mag. Andrej Ribič je ob tej priložnosti povedal: »Opravili smo pionirsko delo na področju e-mobilnosti. Težko bi našli družbo, ki je toliko naredila za spodbujanje njenega razvoja. Zavedati pa se moramo, da je gradnja, vzdrževanje in uporaba polnilnic povezana z visokimi stroški, ki smo jih v desetih letih vzeli nase kot del naše odgovornosti do okolja. V tem času smo beležili skoraj 90.000 brezplačnih polnjenj.« Uršula Krisper, vodja službe za tehnološki razvoj, je k temu dodala: »Samo v letu 2018 smo za električno energijo in vzdrževanje polnilnic ter programske opreme porabili več kot 74.000 €.«

Dr. Jurij Curk, svetovalec uprave, je predstavil način zaračunavanja: »Cenik odraža dejanske stroške posameznega polnjenja, v ceno so vključeni še fiksni stroški, povezani s polnilnico. Polnjenje bo znašalo od 0,01 do 0,09 € na minuto, glede na moč polnjenja, pristojbina pa 1 € za enkratne uporabnike in 0,50 € za predplačnike. Za lažjo predstavo: če bi polnili doma za 100 km, bi to stalo 1,5–2 €, na polnilnicah Gremo na elektriko pa po tem ceniku 2–2,5 €.«

Še grob izračun polnjenja na konkretnem primeru Renault Zoe 40 ZE. Na javni polnilnici se Zoe polni z močjo 22 kW, kar pomeni približno 120 minut trajajoče polnjenje baterije iz praznega. Ob upoštevanju cenika bi polnjenje celotne baterije stalo približno 120 minut × 0,03 €/minute ali 3,6 € . Dodamo še enkratno pristojbino, ki v višjem znesku znaša 1 €/priklop, in dobimo skupen znesek 4,6 € za celotno polnjenje. Če sklepamo, da polna baterija zadošča za približno 250 kilometrov poti, pomeni to strošek prevoženega kilometra v znesku nekaj manj kot dva centa na prevoženi kilometer.

Plačevanje bo potekalo s plačilno kartico preko aplikacije Gremo na elektriko. V prvi fazi bosta na voljo dva načina, in sicer Polni in plačaj, kjer se bo obračunalo in plačalo vsako polnjenje posebej, ali način Predplačnik, kjer si bo uporabnik na svoj račun v aplikaciji naložil dobroimetje. Način plačevanja uporabnik izbere ob registraciji v sistem.

Že obstoječi uporabniki bodo dobili status predplačnika, saj je ta način bolje prilagojen rednim uporabnikom. Na račun si bodo morali naložiti dobroimetje, identificirali se bodo lahko še vedno tudi s kartico RFID. Seveda pa bodo lahko izbrali tudi način Polni in plačaj.

Navodila, kako sistem uporabljati po novem, ter splošne pogoje uporabe in cenik si lahko uporabniki ogledajo na aplikaciji. V družbi Elektro Ljubljana zagotavljajo, da bodo v prihodnosti na voljo še drugi načini plačevanja. Predvsem pa si bodo prizadevali, da bodo mrežo polnilnic še naprej širili in nudili kakovostne storitve.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Elektro Ljubljana.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Konec brezplačnega polnjenja električnih vozil"


Fnatic
7 meseci 9 dni nazaj

Kje so zagovorniki elektrike sedaj? V smislu to je zastonj, najceneje in bla bla. Ravno včeraj me je hotel en prepričati, da še dobro da polni doma, ker bojo sedaj zaračunavali, tako ima pa zastonj. Pa sem mu lepo povedal, da kolikor vem, tudi doma plačuje elektriko vsak mesec in če ima avto priklopljen vsako noč, sigurno ni položnica z enakim zneskom.

 
Za 59.900 € vam Poljaki izdelajo Land Rover Defender
Prepovedani luksuz pri Kim Jong Unu