Novice

Za 59.900 € vam Poljaki izdelajo Land Rover Defender

Medtem ko bodo po dolgih desetletjih in nekaj namigih Angleži izkoristili letošnji september za predstavitev čisto novega Defenderja pa še vedno obstajajo posebneži, ki stavijo na original.

Medtem ko pravega in čisto novega originalnega Land Roverja Defenderja praktično ni moč več dobiti, saj so bili Britanci iz različnih razlogov prisiljeni ustaviti njegovo proizvodnjo januarja 2016, so se zdaj pojavili Poljaki, ki pravijo, da vam ga izdelajo za 59.000 evrov.

Podjetje se imenuje Land Serwis in posluje v Krakovu. Njihovo znanje iz izdelave Defenderja, tako Poljaki, se opira na 25-letno zgodovino ukvarjanja in servisiranja Defenderjev, specializirano servisno delavnico in dostop do neomejene zaloge nadomestnih delov. Piotr Kowal, predstavnik podjetja, pri tem pravi, da je njihov namen ponuditi trgu možnost izdelave avte praktično iz ničesar, pri tem pa uporabljajo kombinacijo originalnih novih nadomestnih delov, delov tuning predelovalcev ter rabljenih delov, ki jih osvežijo na način in do stopnje, da ustrezajo stanju novega dela.

Pri tem gospod Kowal zatrjuje, da gre pri njih dejansko za bodisi osvežitev obsoječih avtomobilov ali pa sestavo celotnega avta od začetka. Prvi v vrsti, in zato tudi neke vrste demonstratorski model, je »novi« Defender Crew Cab Pickup v posebni Heritage izpeljanki. Z njim želijo vsem zainteresiranim pokazati, česa so zmožni in pravijo, da to še zdaleč ni vse.

Posebej poudarjajo, da je podjetje Land Serwis dejansko eden od skupno štirih proizvajalcev šasij Defenderjev in edini zunaj meja Velike Britanije. Posledično ponujajo svojim strankam možnost posebne prilagoditve avta v smislu močnejšega vzmetenja, namestitve drugačnega motorja, namestitve dodatne posode za gorivo, na voljo pa so tudi drugi posegi v globoko drobovino in nosilno konstrukcijo avta.

Poljaki pravijo, da so njihove aktualne šasije izdelane iz debelejše pločevine, kot so jih imeli originali, dodatno je slednja tudi v celoti vroče cinkana in posledično bolj odporna na oksidacijo. Land Serwis zagotavlja, da ima na zalogi šasije z medosnimi razdaljami 90, 110 in 130 palcev, kar pomeni, da lahko začnejo z izdelavo vozila po kupčevih želji praktično takoj.

Prvi »novi« model Defender Crew Cab Pickup so na željo stranke izdelali na osnovi šasije avta iz leta 2010, ki so jo očistili, popravili in na novo polakirali. Motor je 2,4-litrski turbodizel, ki so ga ravno tako v celoti obnovili kot tudi preostale komponente pogonskega sklopa, kardansko gred in diferenciala pa so zamenjali z novima. Land Serwis je namestil nove hladilnike, gumijaste elemente širom avta ter izpušni sistem iz nerjavnega jekla. Novi-stari terenec je dobil tudi vzmetenje s funkcijo dviga SuperGaz, nove zavore ter ojačana platišča  Wolf s pnevmatikami Goodyear Wrangler MT/R.

V kabini Poljaki omenjajo tako imenovano ekološko usnje na sedežih, nove obloge tal, dodatno zvočno izolacijo, električno pomična stekla in Webastov Air Top 2000 ST grelnik parkiranega avta.

Cene za podobne predelave se začnejo pri 59.900 evrih, a zna biti, da je meja navzgor omejena samo z željami strank.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Serwis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Baterije, ki krojijo električno vožnjo
Konec brezplačnega polnjenja električnih vozil