Novice

Konec proizvodnje avtomobilov v Avstraliji

V šesti največji državi na zemeljski obli bodo ta teden zaprli zadnji obrat, v katerem so proizvajali nove avtomobile. Z 20. oktobrom, ko bodo sestavili zadnjega Commodorja, namreč svoja vrata zapirajo tudi pri Holdnu, avstralski znamki, ki spada pod okrilje General Motorsa.

Potem ko je že v lanskem letu ugasnil svojo proizvodnjo v Avstraliji ameriški Ford, so se za podoben ukrep odločili pred štirinajstimi dnevi tudi pri Toyoti. Japonski proizvajalec je v deželi »tam spodaj« sicer izdeloval svoje avtomobile že od leta 1963, a se je po 54 letih odločil, da zapre svoj zadnji obrat v bližini Melbourna. V vsem tem času je sicer Toyota, ki je veljala v zadnjem desetletju celo za največjega avtomobilskega proizvajalca v Avstraliji, proizvedla kar 3.451.115 vozil. Avstralija je bila tudi prva dežela, kjer je Toyota pričela s proizvodnjo svojih vozil izven meja Japonske.

V tem tednu gredo tako po sledi Toyote in Forda tudi pri avstralski znamki Holden, ki zapira svojo zadnjo tovarno. Holden se je namreč v zadnjih letih ubadal s precejšnjim padcem prodaje vozil, saj je uspel letno prodati zgolj okrog 40.000 enot Commodorja, ki sicer velja za njegov najbolj prodajan model. S tovrstnimi številkami žal ni mogoče preživeti na avtomobilskem trgu, razen če gre za prestižno znamko.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Holden.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Konec proizvodnje avtomobilov v Avstraliji"


Bucko99
6 leta 6 meseci nazaj

In kam bodo z vsemi zaposlenimi ?

6 leta 6 meseci nazaj

V Avstraliji zelo hitro dobiš službo. V kraju Wollongong so pred leti zaprli večji del železarne, delavci pa so že v parih dneh imeli delo v rudniku. Rudniki imajo dnevni kop ter ne rove kot pri nas.

xxl
6 leta 6 meseci nazaj

Oni nimajo takšnih težav z iskanjem služb kot mi.

pskoda
6 leta 6 meseci nazaj

Saj tudi mi nimamo probleme z iskanjem složbe samo problem je, ker bi vsi radi čičal pa € vlekel nobenemu se pa ne da fizično delat, če bi pa že delal pa ni za nobeno rabo. Pri nas iščemo od kilnarja do kuharja pa noben noče delat na socjal je pa toliko ljudi, da se gnoj iz njih dela

Locher
6 leta 6 meseci nazaj

Za plačo v razredu socialke razumem, da so ljudje raje doma. Če bi bili dovolj plačani, bi delali. Kdor govori drugače bodisi ima ozadju svoje interese bodisi se malo preveč ceni.

 
Pred razkritjem novega Audija A7
Prvi model znamke Polestar je dobil številko 1