Novice

Korejci odpirajo največjo tovarno akumulatorjev v Evropi

Podjetje LG Chem, ki spada v skupino tretjega največjega korejskega koncerna LG Group, z naslednjim letom na Poljskem odpira tovarno baterij za električna vozila. Nov objekt, v katerem naj bi letno izdelali okrog 100.000 akumulatorjev, bo največji te vrste v Evropi.

Korejsko podjetje LG Chem, ki se pospešeno pripravlja na ekspanzijo električno gnanih vozil ter posledično povečano povpraševanje po baterijah, bo v kratkem pričelo z gradnjo povsem nove tovarne na Poljskem. V obratu, ki bo lociran v neposredni bližini mesta Vroclav, bodo letno proizvedli približno 100.000 litij-ionskih akumulatorjev, s katerimi bodo oskrbovali večino avtomobilskih proizvajalcev električnih vozil.

Pri LG Chem, ki bodo v omenjeni obrat vložili 1,63 milijarde ameriških dolarjev, so omenjeno mesto izbrali zaradi ugodne lokacije, saj je v bližini velike večine proizvajalcev, pri čemer imajo še najbolj v mislih nemške partnerje. Na začetku bo korejsko podjetje vse potrebne surovine za izdelavo baterij uvažalo iz Azije, kasneje pa si želijo pritegniti domače, poljske dobavitelje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Korejci odpirajo največjo tovarno akumulatorjev v Evropi"


cashy
6 leta 6 meseci nazaj

1,6 mio $? To bo pa poceni tovarnica. Marsikatera malo večja vila v mondenih krajih (še na Bledu) je dražja 😛 Predvidevam, da ste želeli pisati o milijardah, ne milijonih 🙂

 
Aston Martinov DB11 še v brezstrešni različici
Ford Performance dan na Vranskem že drugič privabil množico ljubiteljev hitrosti