Novice

Kozmetična prenova evropske prodajne uspešnice

Čakanja je konec, pri Volkswagnu so danes uradno predstavili kozmetično prenovljenega Golfa sedme generacije, ki pa, povsem v skladju s pričakovanji, ne prinaša drastičnih oblikovnih sprememb, temveč se glavnina novotarij skriva v njegovem drobovju.

Sedma generacija najbolj prodajanega avtomobilskega modela na evropskem trgu, ki jo videvamo na naših cestah že od leta 2012, je bila deležna malce bolj obsežne kozmetične prenove, preden pride na trg povsem nov model. Povsem pričakovano zunanja karoserija ni bila deležna večjih popravkov, pri čemer so še najbolj opazni rahlo spremenjeni odbijači, novi karoserijski barvni odtenki ter preoblikovani žarometi z osvetlitvijo v tehniki LED.

Volkswagnovi inženirji so pri tokratni kozmetični prenovi dali večji poudarek notranjosti, kjer bo (ob doplačilu) moč naročiti novo 12,3-palčno digitalno armaturno ploščo, poznano že iz večjega Passata. Povsem novi so hkrati tudi info-zabavni sistemi, z zasloni velikosti 6,5 do 9,2 palcev, ki se bodo (prvič pri Volkswagnu) ponašali z upravljanjem z gestami rok.

Prenovljeni Golf se lahko po novem pohvali tudi z večjim številom varnostno-asistenčnih sistemov, pri čemer bo obvladal  delno avtomatizirano vožnjo v koloni, med opremo pa bo moč najti še sistem večnaletnega zaviranja, sistem za prepoznavo pešcev ter pomočnika pri vzvratni vožnji prikolice.

Pod motornim pokrovom predstavlja največjo novost 1,5-litrski turbobencinski TSI (150 ter 130 KM) s sistemom samodejnega izklopa valjev (ACT), ki naj bi pripomogel k nižji porabi goriva (4,9 l/100km oziroma 4,6 l/100 km pri 130-«konjski« verziji Bluemotion). Verzija GTI se bo ponašala z 230 »konji« (10 več kot do sedaj), oziroma z 245 »konji« pri verziji Performance.

V Nemčiji bo prenovljenega Golfa mogoče naročiti meseca decembra, osnovna cena pa naj se ne bi spreminjala.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Talk. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Kozmetična prenova evropske prodajne uspešnice"


mrtwelvetrees
7 leta 5 meseci nazaj

Osnovni model bo imel kaj opreme ? 🙂

ban
7 leta 5 meseci nazaj

volan, 4 kolesa in zadnjo polico 🙂

Firediver
7 leta 5 meseci nazaj

Najbrž bo treba zadnji par vrat doplačat..

pskoda
7 leta 5 meseci nazaj

Zadnji par vrat se vedno doplača

 
Zimske proti letnim pnevmatikam, rezultat 5:0
Najboljši družinski karavan je …