Novice

Ladina vizija prihajajočega terenskega vozila

Na avtomobilskem salonu v Moskvi je največji in najpomembnejši domači proizvajalec pokazal koncept kleno terenskega vozila, ki bi lahko v prihodnosti zamenjal celo legendarno Nivo. Z omenjeno vizijo želijo tako pokazati, kako bi bili lahko oblikovani prihajajoči Ladini modeli.

S konceptno različico 4X4 Vision, kakor so jo poimenovali pri proizvajalcu iz mesta, ki je dobilo ime po vidnem funkcionarju italijanske komunistične partije Togliattiju, so želeli hkrati nakazati, kako bi lahko bil videti model Niva v prihodnje. Omenjeno terensko legendo namreč v skorajda nespremenjeni obliki proizvajajo že vse od leta 1977, zatorej ne preseneča, da precej razmišljajo o njeni naslednici. A pri Ladi vseeno poudarjajo, da konceptna verzija, ki se oblikovno v dobršni meri naslanja na serijskega križanca X-Ray, predstavlja zgolj oblikovalsko vizijo znamke ter njihovo filozofijo, kako bi morala biti oblikovana tovrstna vozila v prihodnje.

Pri največjem ruskem avtomobilskem proizvajalcu, ki sicer spada pod okrilje francosko-japonske naveze Renault Nissan, imajo hkrati precej smele načrte, saj želijo do leta 2026 predstaviti kar 8 novih modelov (ter 9 kozmetično prenovljenih). Lada je sicer najbolj priljubljena avtomobilska znamka na domačem trgu z 20-odstotnim deležem, vendar jo v zadnjem času dodobra ogrožajo tuji konkurenti (npr. Kia). Poleg domačega trga so prisotni še v 34 državah širom sveta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Lada.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ladina vizija prihajajočega terenskega vozila"


5 leta 7 meseci nazaj

O jezes marija bohpomagi! (če že Pininfarina ne more)

Bucko99
5 leta 7 meseci nazaj

Nivo zamenjuje že vsaj 10 let….

 
Prvi pogled na zadek Kie ProCeed
Toyota bo z družino Corolla pokrila segment kompaktnih modelov