Novice

Toyota bo z družino Corolla pokrila segment kompaktnih modelov

Modelna linija Auris, ki je v zadnjih letih pokrivala Toyotino kombilimuzino in karavan razreda C, bo z naslednjo generacijo prešla v družino Corolla.

Ime Auris bo po navedbah iz sporočila za javnost znamke umaknjeno z začetkom uradne prodaje nove generacije modela Corolla v začetku leta 2019.

Spremembo pri Toyoti povezujejo z uvedbo globalne arhitekture TNGA (Toyota New Global Architecture) pri vseh karoserijskih različicah modela, saj z njo zamenjujejo dosedanje tri različne platforme. Limuzina, kombilimuzina in karavan (Touring Sports) bodo seveda kupcem na voljo tudi z uveljavljenim hibridnim pogonskim sklopom.

“Inženirstvo in oblikovalska filozofija platforme TNGA vnaša povsem nove dimenzije tudi v novo generacijo Toyotinih modelov v segmentu C. Skupaj s Corollino tradicionalno kakovostjo, trpežnostjo in zanesljivostjo bo kupcem zagotavljala še več emocionalnih vrednot, med katerimi velja še posebej izpostaviti prefinjen dizajn notranjosti in zunanjosti, izjemno vozno dinamiko ter zmogljive in učinkovite hibridne pogonske sklope. Predstavitev novih različic modela v segmentu C je najboljši možni trenutek za ponovno vzpostavitev imena Corolla,” je povedal dr. Johan van Zyl, predsednik in direktor Toyote Motor Europe.

Po drugi strani je jasno, da želijo izkoristiti tradicijo in vrednost Corolle, najbolje prodajanega modela na svetu.

V Parizu bo Toyota premierno predstavila Corollo Touring Sports.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota bo z družino Corolla pokrila segment kompaktnih modelov"


Bucko99
5 leta 7 meseci nazaj

Zakaj pa so sploh prešli iz Corolle na Aurisa pred cca desetletjem ?

 
Ladina vizija prihajajočega terenskega vozila
Aston Martin pripravlja prvo javno ponudbo delnic