Novice

Lamborghini Huracan brez strehe buri domišljijo

Pred skorajšnjim odprtjem salona v Frankfurtu po spletu že nekaj časa krožijo številne računalniško ustvarjene fotografije brezstrešne različice Lamborghinija Huracan LP610-4 Spyder.

Huracan je eno najbolj zaželjenih športnih vozil, poleg privlačnega videza pa se lahko pohvali še z obilico moči: 449 kilovatov in 560 njutnmetrov zadostuje, da za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje le 3,2 sekunde, kazalec hitrosti pa se ustavi šele na številki 325 km/h.

Kljub visoki ceni je konkurenca v tem segmentu kar številna. Bratski Audi R8 V10 Plus ima višjo končno hitrost, Ferrari 488 poleg večje moči postreže z bistveno višjim navorom (760 njutnmetrov), podobno pa je tudi pri McLarnu 650S, ki proizvede 478 kilovatov in 678 njutnmetrov navora. Oba imata višjo končno hitrost in potrebujeta za pospeševanje od 0 do 100 km/h dve desetinki manj. Gledano strogo s tehničnega vidika je pri pospeševanju hitrejši tudi Porsche 911 Turbo S.

Ob odstranitvi strehe bo Huracan postal še malenkost težji, njegova neposredna konkurenta pa bosta kar naenkrat postala Ferrari 488 Spider in McLaren 650S Spider, oba pa ob pretvorbi v brezstrešno različico nista izgubila na svoji hitrosti ali pospeških.

Tokrat smo priča že drugi stilizirani računalniški fotografiji Huracana Spyder, obakrat pa je izgledal zelo impresivno. Mogoče italijanski bik ne bo najhitrejši, a bodo lastniki lahko neizmerno uživali ob simfoniji atmosferskega desetvaljnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: TopSpeed)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Nissan Gripz črpa navdih iz reli avtomobilov Datsun 240Z
Volkswagen objavil skici novega Tiguana