Novice

Land Rover Defender z zmogljivim osemvaljnikom

Paleti naprednih bencinskih in dizelskih pogonskih agregatov Ingenium ter priključno-hibridni različici se pridružuje še najmočnejši Defender V8.

Defender V8 bo v izvedenkah 90 in 110 deležen novega petlitrskega motorja z močjo 525 KM ter 625 Nm navora, ki je v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom del pogonskega sklopa najhitrejše in najmočnejše serijske različice modela. Krajša izvedenka naj bi iz mirovanja do hitrosti 100 km/h pospešila v 5,2 sekundah, njena najvišja hitrost pa znaša 240 km/h. Odveč ne bo niti podatek o normirani porabi 14,5 l/100 km v ciklu WLTP. K močnejšemu motorju spadajo še prilagoditve nastavitve podvozja in menjalnika.

Ob razširitvi pogonske palete so pri proizvajalcu dodali še omejene serije. Defender V8 Carpathian Edition je dobavljiv izključno v karpatsko sivi barvi s kontrastno streho, pokrovom motorja in zadnjimi vrati v barvi Narvik Black. Zavorne čeljusti so modre barve, zunanjost pa je zaključena s satenastim zaščitnim filmom Land Rover. Na zunanjo karoserijo je nanešena obloga iz PU, ki jo je mogoče reciklirati.

Defender XS nadomešča uspešno prvo izdajo, postavljen je nad opremo SE ter na voljo v karoserijskih izvedbah 90 in 110. Spodnja obloga je v barvi karoserije, ima značilno oblikovana 20-palčna platišča, ki so zaključena v satensko sivi barvi. Kupci bodo lahko izbirali med štirimi barvami karoserije: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone in Santorini Black. Paket XS je na voljo v pogonskih različicah P400, P400e (PHEV) in z dizelskim motorjem D250 z blagim hibridnim električnim vozilom (MHEV).

Ob tem so razširjene možnosti paketa Bright, paketa Extended Bright in paketa Extended Black za še več prilagajanja željam zahtevnih strank. Povečan je opcijski sredinski zaslon na dotik, ki zdaj meri 11,4 palcev, dodana pa sta še infozabavni sistem Pivi Pro ter brezžično polnjenje naprav

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Land Rover Defender z zmogljivim osemvaljnikom"


mavrica
1 mesec 10 dni nazaj

Vsaj 5 let puščavskega prahu bo pokazalo, kje smo z današnjo tehnologijo.

JG2
1 mesec 17 dni nazaj

Prelep!

wildbliw
1 mesec 8 dni nazaj

Zelo korektno oblikovan in praktično ni nekih oblikovnih očitkov. Z izjemo zadnjega odbijača, ki je kot iz kake druge zgodbe.

 
Tudi na Švedskem niso imuni na industrijsko vohunjenje
Zmogljivejša baterija za Audijeve priključne hibride