Novice

Land Rover za 2021 pripravil nadgradnje modelov Velar, Evoque in Discovery Sport

Izkaže se, da bo menjava modelnega leta omenjenim modelom prinesla predvsem nadgradnjo opreme ali vključitev novih funkcij obstoječim sistemom oziroma elementom avtomobilov.

Novosti, ki so jih pri Land Roverju predvidoma želeli pokazati javnosti v sklopu letošnjega salona v Los Angelesu, zdaj predstavljajo virtualno.

Spremembe pri modelih Velar, Evoque in Discovery Sport so bolj mikro narave, večinoma osredotočene na notranjost oziroma informacijsko-zabavni sistem. Svetla izjema pri tem je Velar, ki je z modelnim letom 2021 prejel še blagi hibridni pogon, poleg drugih že predstavljenih izpeljank. Tega tvori vrstni trilitrski turbo šestvaljnik iz družine Ingenium, ki razvija največ 340 in 400 KM. Blagi hibridni sistem tvori danes zelo priljubljeni sistem alternator-zaganjalnika, ki deluje na napetosti 48 voltov, ter pripadajoča baterija.

V kabini je novo modelno leto Velarju prineslo nadgrajen infozabavni sistem Pivi Pro z 10-palčnim na dotik občutljivim zaslonom visoke ločljivosti. Ta je nadgrajen s sistemom aktivnega izničevanja voznega trušča. Tu je še druga generacija Land Roverjevega ključa Activity, ki je pravzaprav pametna ura s sposobnostjo povezovanj z Velarjevim varnostnim sistemom. V duhu časa ponujajo opcijsko v Velarju prvič tudi posebej učinkovit sistem za filtriranje zraka za potniški prostor.

Nadgradnje pri najmanjšem Range Roverju Evoque so omejene izključno na nadgradnjo sistemov v kabini, med vsemi pa prednjači večopravilni sistem Pivi Pro, ki ima tudi tu visokoločljivi osrednji zaslon ter povezljivost Apple Carplay ter Android Auto. Dodali so tudi novi modul z dvema SIM karticama, ki pretvori Evoque v mobilen WiFi oddajnik in sprejemnik, Land Roverju pa omogoča tudi izvajati nadgradnje programske opreme preko oblaka. Ob opisanih novostih dobiva Evoque na seznam serijsko vgrajene opreme postavke, kot so nekateri varnostni sistemi, pa sistem kamer za zagotovitev tako imenovanega ambientalnega pogleda okoli avta, proti doplačilu pa tudi tu ponujajo kupcem opcijo izbire bolj učinkovitega sistema filtracije zraka za potniški prostor.

Tretji v vrsti za modelno leto 2021 nadgrajenih Land Roverjev, Discovery Sport, bo deležen identičnih nadgradenj kot tehnično sorodni Evoque.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subaru BRZ kljubuje trendu turbo motorjev
Prenovljeni Zakon o davku na motorna vozila v obravnavo po nujnem postopku