Novice

Land Rover elektrificiral praktično vse pogonske opcije v Evoqueu

Poleg nekaterih nadgradenj sistemov in potniške kabine je glavni poudarek elektrifikacija bencinskih in dizelskih motorjev.

Skupna vsem je blaga hibridizacija z 48-voltnim zaganjalnikom-alternatorjem ter pripadajočo baterijo in krmilno enoto. Prvi v vrsti so bencinarji. Pri njih se vse skupaj začne s samo spredaj gnano izpeljanko P160, ki jo žene, prvič v zgodovini Evoquea, trivaljni agregat prostornine 1,5 litra in z največ 160 KM in 260 Nm navora. Sledijo trije dvolitrski turboštirivaljniki. Najšibkejši med njimi je P200 s štirikolesnim pogonom in nazivnimi 200 KM moči ter 320 Nm navora. Drugi je P250 z 250 KM in 365 Nm, zadnji in najmočnejši pa P300 z ravno tako štirikolesnim pogonom ter največ 300 KM in 400 Nm.

Med dizli najdemo samo dvolitrske turboštirivaljne Ingenium agregate. Vstopni med njimi je D165 s 165 KM in 380 Nm s samo sprednjim pogonom in brez dodatka elektrifikacije. Sledi mu enako zmogljiv D165, a dopolnjen z vsekolesnim pogonom in 48-voltnim blagim hibridom. Najzmogljivejši je D200 AWD s primaknjeno hibridno dopolnitvijo in največ 200 KM moči ter 430 Nm navora.

V kabini so mu Angleži primaknili infozabavni sistem Pivi Pro, ki omogoča nadgradnje na daljavo. Kupci bodo imeli preko osrednjega zaslona možnost nadzora kakovosti zraka in aktivacije novega kabinskega filtracijskega sistema.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford razvija novo orodje za izboljšanje varnosti v prometu
Razkrita nova Porsche Panamera