Novice

Lepotna operacija za Fiat Doblo

Druga generacija Fiatovega dostavnega vozila, modela Doblo, ki je na trgu že od leta 2009, je doživel konkretno kozmetično prenovo. Na voljo bo v začetku prihodnjega leta.

Fiatov Doblo, ki je v letošnjih enajstih mesecih z 285 registracijami na Slovenskem med uspešnejšimi predstavniki v razredu srednje velikih dostavnikov, sedaj doživlja obsežnejšo prenovo. Na zunaj je opazna precejšnja sprememba z višje postavljenimi sprednjimi žarometi, ki bodo bolje zaščiteni pred manjšimi trki na parkiriščih. Ob tem »novi« Doblo deluje, kot da bi po prenovi zrasel – vendar pa njegove mere ostajajo enake kot pred osvežitvijo (4,40 m v dolžino, 1,83 m v širino).

Še vedno bodo na voljo verzije z različno dolgima medosnima razdaljama, dvema višinama strehe ter možnostjo petih oziroma sedmih sedežev. Osnovna različica se ponaša s kar 790-litrskim prtljažnim prostorom, ki se lahko poveča na gromozanskih 3.200 (oziroma kar 4.000 pri podaljšani verziji).

Osvežena je tudi notranjost, pri čemer še vedno dominira obilica trde, a hkrati praktične plastike. Vizuelno simpatična je verzija »Lounge«, ki prinaša dvobarvno notranjost. Prenova je prinesla tudi dodatno zvočno izolacijo ter sodobnejše multimedijske sisteme.

Pod motornim pokrovom se bo vrtelo 7 različic in sicer dva bencinska 1,4-litrska motorja (95 KM in 120 KM), turbodizelski 1.6 Multijet 16V (90 KM ali 105 KM) ter 2.0 Multijet 16V 135 KM. Na voljo bo tudi različica, ki jo poganjal zemeljski plin 1,4 T-Jet Natural Power (120 KM).

Osveženi Doblo se bo pojavil pri trgovcih v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvajalci združeno v preiskavo Takatinih zračnih blazin
Obisk španskega kralja Felipeja VI kot vrhunec praznovanja 30-letnice Seat Ibize