Novice

Letne gume Nokian s tehnologijo Aramid za rastoči segment športnih terencev

Segment športnih terencev je tudi pri nas že nekaj let pogosta izbira voznikov, v tej smeri pa so se, prav zaradi rastočega povpraševanja, specializirali tudi proizvajalci pnevmatik. Finski Nokian Tyres, ki snuje svoje produkte na osemdesetletni tradiciji, to sezono predstavlja nove letne pnevmatike Nokian Line SUV in zLine SUV (4×4).

Pnevmatike Nokian Line SUV in zLine SUV (4×4) veljajo za stabilne, natančne in tihe ter po zagotovilih proizvajalca zagotavljajo odlične vozne lastnosti tudi pri visoki hitrosti. Ob tem poudarjajo, da so izredno varne tudi na mokri podlagi.

Ključna pri zagotavljanju opisanih lastnosti novih pnevmatik Nokian za športno terenska vozila je revolucionarna tehnologija bočnic Aramid, ki povečuje vzdržljivost pnevmatik tudi pod ekstremnimi pogoji. Po podatkih raziskav naj bi se namreč pnevmatike na športno terenskih vozilih najpogosteje poškodovale prav na bočnici, pa naj bo razlog vožnja preko lukenj na cesti ali nepazljivo parkiranje ob robniku. Uporabljena izjemno močna in obstojna aramidna vlakna bočnice otrdijo in ojačajo ter jih s tem naredijo odporne na obrabo in prereze. V kombinaciji z močno jekleno strukturo pasu in novo zmesjo tekalne plasti so zato pnevmatike izjemno obstojne in hkrati obvladljive voznikom športno terenskih vozil – tako na mestnih vožnjah kot tudi na podeželskih poteh.

Za varnost na mokri podlagi poskrbijo utori za odvajanje vode, kjer eliptične reže pričnejo zbirati večjo količino vode v trenutku, ko se njen obseg v prečnih kanalih začne povečevati ter tako povečajo odpornost pnevmatike proti splavanju.

Povečana stabilnost pri vožnji in in trdnejši stik z voziščem, ki ju omogoča nova tehnologija, sta nadgrajeni z zmanjšano hrupnostjo in nižjim kotalnim uporom, kar vpliva tako na udobje v vožnji kot tudi na bolj ekonomično porabo goriva.

Petrol, uradni zastopnik izdelkov podjetja Nokian Tyres, je v svojo ponudbo uvrstil kar 31 različnih pnevmatik, ki jih lahko namestite na platišča v dimenzijskem razponu od 15” do 19” v treh hitrostnih razredih; 190 km/h, 210 km/h in 240 km/h. Ponudbo zaokrožujejo s pnevmatiko Nokian zLine, s čimer pokrivajo celoten spekter pnevmatik za vsa najbolj prodajana SUV vozila v Sloveniji.

Več informacijah lahko dobite na spletni strani podjetja Petrol ali pa pnevmatike poiščite na najbližjem bencinskem servisu Petrol oziroma v servisnih delavnicah TipStop Vianor, kjer poskrbijo še za menjavo in nudijo tudi ostale storitve servisiranja in vzdrževanja vašega vozila.

Vir: Petrol

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lotus optimistično naprej z novim športnim terencem
Tehnologija e-tron tudi v novega Audijevega električnega terenca