Novice

Lotus optimistično naprej z novim športnim terencem

Jean-Marc Gales, izvršni predsednik Lotusa, je v Ženevi dejal, da bo naslednji model britanskega proizvajalca vozil najverjetneje športni terenec ali križanec.

V pogovoru z mediji na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer so predstavili model Evora 400, je Jean-Marc Gales predstavil nov pogled na prihodnost znamke in poudaril, da bodo odločitev o novem modelu sprejeli še letos. Zaenkrat se še poigravajo z idejo o dveh modelih, športni štirivratni limuzini ali športnem terencu, toda trenutno se vse bolj nagibajo k izdelavi večjega modela, za katerega bi imeli širšo podporo trga.

V kolikor bo projekt dobil zeleno luč, bo Lotusov športni terenec postavil nove temelje segmentu, obenem pa bo, zaradi odlične vodljivosti, izredno hiter na dirkaški stezi. Britanci niso želeli razkriti, kdaj bo novinec zapeljal na cesto, vendar to zagotovo ne bo pred letom 2017.

Giles je še razkril, da bosta tako Elise kot Exige deležna enakega posega kot aktualna Evora – manjšo maso in več moči. Poleg napovedi je izkoristil priložnost in okrcal inženirje, ki so v prejšnjo generacijo Evore vgradili električni sovoznikov predal. Po njegovem mnenju je takšna stvar popolnoma nepomembna v športnem vozilu, zato so jo pri novi generaciji odstranili.

Avtomobilizem.com (Vir: Motorauthority. Foto: Lotus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel bo povezoval s sistemom OnStar
Letne gume Nokian s tehnologijo Aramid za rastoči segment športnih terencev