Novice

Lexus je nežno osvežil RX

Japonci so za športni terenec s sredine njihove ponudbe pripravili na prvi pogled skromno osvežitev. Na prvi pogled zato, ker so tehnične izboljšave modela omejene na očem nevidna področja.

Očem vidni popravki obsegajo spremenjena odbijača spredaj in zadaj, novo kompletno svetlobno opremo na zunanjosti avta, nova praga, drugače oblikovane zaključke izpušnih cevi in drugačen zadnji difuzor. V kabini so dodelali podaljšano različico RX L s sedmimi sedeži, natančneje povedano mehanizem šestega in sedmega sedeža, ki naj bi po zaslugi nadgrajene nastavljivosti (sklepamo, da izdatnejše vzdolžne pomičnosti nazaj) po novem zagotavljala več višinskega prostora za kolena potnikov.

Naslednja izboljšava se nanaša na izboljšano strukturno togost karoserije, kar naj bi inženirji dosegli z dodatnimi varilnimi točkami nosilne konstrukcije avta in vgradnjo bolj togih stabilizatorjev. Novo oziroma drugače nastavljeno je še vzmetenje, servo ojačitev volana ter krmiljenje sistema aktivnega pomočnika za vožnjo skozi ovinke (Active Cornering Assist). Vse naštete spremembe naj bi se, tako Lexus, odražale v manjši dovzetnosti avta na učinek podkrmarjenja ter dvigu stabilnosti vožnje.

Pogonska sklopa v obeh izpeljankah, RX 350 in RX 450h, ostajata identična, njuno osnovo pa predstavlja 300-»konjski« 3,5-litrski atmosferski V6, ki žene vsa štiri kolesa. V primeru hibrida je v pogonski sklop primaknjen še elektromotor, ki dvigne sistemsko moč na 310 KM in omogoča kratko vožnjo brez lokalnih emisij.

Druge nadgradnje novinca vključujejo še najnovejšo različico nabora varnostno-voznih pomočnikov, na armaturni plošči pa se bohoti nov dotično občutljivi osrednji zaslon večopravilnega sistema. Serijsko sta primaknjeni povezljivost Android Auto ter Apple Carplay.

Lexus bo zagnal proizvodnjo prenovljenega petsedežnega RX in sedemsedežnega RX L letošnje poletje, prve dobave pa naj bi stekle letošnjo jesen.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar naj bi poleti zaključil proizvodnjo XJ
SF90 Stradale je priključno-hibridni Ferrari s 1.000 konji