Novice

Lexus je razkril koncept UX

Avtomobilski salon v Parizu se začenja v kratkem, zato ni presenečenje, da vse več proizvajalcev razkriva, kaj bodo pripeljali pod žaromete v Francijo. Za kratko napoved novega koncepta UX so se odločili tudi pri Lexusu.

Lexus je zaenkrat pokazal le eno fotografijo manjšega terenca, ki so ga oblikovali v Lexusovem evropskem oblikovalskem centru ED2. Krasijo ga nabiti in mišičasti boki z ostrimi linijami, ki so razvrščene po celotni petvratni karoseriji. Kljuke za odpiranje vrat so nameščene na sredino, kar pomeni, da ima koncept ”samomorilski” način odpiranja vrat. Na zadku je vidna kupejevsko zaključena strešna linija z ostrimi žarometi LED.

S fotografije lahko razberemo, da je koncept manjši od trenutno najmanjšega športnega terenca Lexusa NX. S tem so pri japonskem proizvajalcu potrdili govorice, ki so že nekaj časa napovedovale zamenjavo modela CT200h z manjšim športnim terencem.

Spredaj so nameščene kamere, ki na osrednjem zaslonu v potniški kabini prikazujejo dogajanje za vozilom. Pri Lexusu so potrdili namestitev pametnih tehnologij s poudarjeno vozniško izkušnjo, kar nakazuje prihod novega naprednega zabavnostnega sistema. Ob razkritju so še zapisali, da je v notranjosti moč videti tradicionalno rokodelstvo, združeno z moderno tehnologijo. Žal bo potrebno na podrobnejše informacije počakati do konca meseca.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Lexus.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi obrisi nove serije 5
Honda prihaja v Pariz s tremi novostmi