Novice

Lexus LF-1 Limitless napoveduje novo dobo luksuznih križancev

Japonci so v Detroitu razkrili koncept LF-1 Limitless, s katerim napovedujejo, če bodo naleteli na ugoden odziv trga, bodočega zastavonošo med športnimi terenci.

Kevin Hunter, predsednik Lexusovega oblikovalsko-raziskovalnega studia CALTY v Kaliforniji, je dejal, da so želeli z zunanjo podobo koncepta LF-1 Limitless vzbuditi občutek, da gre za žarečo, deloma stopljeno kovino, ki jo izkušen kovač kuje v obliko japonskega meča. Hunter je še pritrdil, da je LF-1, ne glede na odziv trga, napoved oblikovalskega jezika prihodnjih modelov znamke Lexus. Kot vizija najvišjega razreda športno uporabnih vozil naj bi Limitless uspešno združil vozne lastnosti klenih terencev z zmogljivostmi in prestižem današnjih luksuznih limuzin.

O pogonskem sklopu koncepta so možje pri Lexusu podobno brezmejni kot z imenom. Med možnostmi omenjajo vse od priključnega hibrida do gorivnih celic in od zmogljivega bencinarja do čistega baterijskega električarja. Edina različica, ki je ne omenjajo niti pomotoma, je dizelska, saj so Japonci z dizli, kot je jasno razvidno tudi iz njihove aktualne ponudbe, za vedno opravili.

Kabina je zasnovana z mislijo na popolno udobje v vožnji. Klasični gumbi in stikala so se umaknili poveljevanju s kretnjami ter glasovnimi ukazi. Povsem pričakovano za koncept leta 2018 je tudi, da naj bi Lexus LF-1 Limitless omogočal način »Chauffeur« ali po domače šofer, za razvajanje uporabnika s popolnoma avtonomno vožnjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Ženevi letos ne bomo videli Opla
Mercedes-AMG CLS 53 je prvi hibrid iz hiše AMG