Novice

Lexus na pariškem avtosalonu 2014

Evropska premiera modela NX, novega Lexusovega športnega terenca srednjega razreda z dvema motornima različicama: z 2,5-litrskim bencinskim motorjem s polnim hibridnim pogonom (NX 300h) in z 2,0-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom (NX 200t). Na ogled tudi privlačna kupeja: športni RC F in RC 300h.

Na letošnjem pariškem avtosalonu bodo predstavili novi Lexus NX, s katerim japonska znamka vstopa v zelo konkurenčen razred srednje velikih športnih terencev. Novi model z vpadljivo obliko je opremljen z vrhunsko tehnologijo.

Novi NX je na voljo z dvema pogonskima agregatoma: z 2,5-litrskim motorjem s polnim hibridnim pogonom v modelu NX 300h in z novim 2,0-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom v modelu NX 200t. NX bo na voljo s sprednjim in s štirikolesnim pogonom.

Na ogled bosta tudi dva druga bodoča Lexusova modela:

  • Izjemno zmogljivi RC F z novim 5,0-litrskim motorjem, ki razvije 477 KM in 530 Nm navora, s čimer je najzmogljivejši Lexusov športni osemvaljnik doslej. RC F bo ob koncu leta naprodaj po vsej Evropi.
  • Povsem novi RC 300h bo na evropske trge vstopil tekom leta 2015. Dinamično oblikovani kupe je opremljen s polnim hibridnim pogonom, ki razvije do 220 DIN KM/162kW.

Na razstavnem prostoru si bo mogoče ogledati tudi nekaj aktualnih Lexusovih modelov, kot so CT 200h F SPORT, IS 300h F SPORT in nova posebna izdaja modela RX 450h z vrhunskim avdiosistemom Mark Levinson, sončno streho, žarometoma LED in novim modelom 19-palčnih platišč.

Vir: Lexus

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Touareg z novim dizajnom in novimi tehnologijami
Koncept DS 3 Ines de La Fressange Paris: ko se srečata šik Parižanka in šik Parižan