Novice

Lexusov odgovor na Audi Q8

Pri Toyotini premijski podznamki Lexus naj bi že v kratkem predstavili večjega kupejevskega križanca, s katerim bi lahko konkurirali Porscheju Cayenne in Audiju Q8. Model z oznako LQ naj bi bil med kupci leta 2022.

V zadnjih letih so postali kupejevsko nastrojeni križanci izjemno popularni med malce bolj premožnimi kupci. Zatorej je bilo le še vprašanje časa, kdaj ga bodo pokazali tudi pri japonskem Lexusu, ki je sicer precej bolj uspešen preko luže kot v Evropi.

Model naj bi nosil oznako LQ (črka L sicer označuje pri Lexusu njihove najbolj imenitne primerke) ter naj bi se oblikovno v veliki meri naslanjal na koncept LF-1 Limitless (na sliki), ki so ga pokazali pred dvema letoma na salonu v Detroitu. Novi model naj bi za razliko od obstoječega LX baziral na novi platformi GA-L, na kateri najdemo že modela LS in LC. Pod motornim pokrovom pa naj bi se znašli podobni pogonski sklopi kot pri limuzinskem LS (V6 bencinski agregat ter hibrid), kasneje pa verjetno tudi V8 verzija (LQ F).

Na ameriškem trgu naj bi prihajajoči križanec stal okrog 80.000 dolarjev, oziroma podobno kot najbližja konkurenca (Range Rover Sport, Audi Q8, Porsche Cayenne).

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen T-Roc kabriolet za tople dni
Volkswagen Tiguan pred prenovo