Novice

Volkswagen T-Roc kabriolet za tople dni

Novi T-Roc kabriolet prinaša svež veter v segment, saj kot prvi kabrioletski križanec v kompaktnem razredu združuje robustnost športnega terenca in užitek vožnje z odprto streho.

Novi T-Roc kabriolet s svojim prihodom zapolnjuje vrzel, ki je nastala z ukinitvijo proizvodnje kabrioletske različice Golfa v letu 2016. Glede na vse večjo priljubljenost segmenta križancev so pri Volkswagnu pripravili model, ki že na prvi pogled pooseblja užitek v vožnji, svobodo in veselje do življenja. Zaznamujejo ga markantno širok sprednji del, poudarjene linije in razmerja, ki poudarjajo edinstveno mešanico lahkotnosti kabrioleta in progresivnosti športnega terenca. Serijsko bo na voljo s 17-palčnimi aluminijastimi platišči, medtem ko bodo opcijsko na voljo še platišča v velikosti 18 ali 19 palcev.

Zasnovan je na osnovi modularne platforme MQB in ob dolžini 4,27 m, širini 1,81 m in višini 1,52 m nudi dovolj prostora štirim potnikom in prtljagi, ki ji je namenjeno 280 l prtljažnega prostora. Kabrioletski različici modela T-Roc so, v skladu s tradicijo različic modelov Beetle in Golf kabriolet, namenili lahko platneno streho, sestavljeno iz treh slojev, ki se s pomočjo elektrohidravličnega pogona odpre v 9 in zapre v 11 sekundah tudi med vožnjo s hitrostjo do 30 km/h. Za dodatno varnost se, poleg ojačitev karoserije, v primeru možnosti prevračanja aktivira sistem za zaščito ter se v predelu zadnjih vzglavnikov sprožita dve močni zaščitni plošči.

T-Roc kabriolet bo na voljo v dveh linijah opreme, Style za ljubitelje estetike in R-Line, ki bo športnim navdušencem na voljo v kombinaciji z motorjem 1,5 TSI. Že v osnovi bodo na voljo sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavo pešcev, funkcija večnaletnega zaviranja in asistenčni sistem za ohranjanje smeri Lane Assist.

Motorizacija zajema duet motorjev TSI, litrski trivaljnik 1,0 TSI z močjo 85 kW / 115 KM ter 200 Nm navora in 1,5 litrski štirivaljnik 1,5 TSI, ki bo ponujal 110 kW /150 KM in 250 Nm navora. Oba motorja v osnovi prihajata s sprednjim pogonom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pri močnejšem pa bo možna  kombinacija tudi s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko DSG.

Volkswagen s prihodom novega modela nadaljuje ofenzivo v najhitreje rastočem segmentu kompaktnih športnih križancev, v Sloveniji pa naj bi ga predvidoma predstavili junija letos.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen T-Roc kabriolet za tople dni"


4 leta 4 dni nazaj

Pismo…da se ne bo kakšna plastika začela topiti na soncu…

pleomax
4 leta 7 dni nazaj

Groza…dvignjen avto, wanna be suv, pol si pa premisli in bi rad bil kabriolet ?

meganer
4 leta 7 dni nazaj

SUV cabrio ….. čez ene 6 let ko bo 1/2-1/3 cene, pa otroka ne bosta več zraven hodila.
Drugače pa VW bravo za pogum …..

nejc1
4 leta 7 dni nazaj

Evo ga xxl, žena bi bla vesela hehe 😀

xxl
4 leta 7 dni nazaj

To bi mogoče rental, kupil pa ne. 😉

 
Kitajska spodbuja k nakupu novih avtomobilov
Lexusov odgovor na Audi Q8