Novice

LG Chem in Samsung SDI bosta dobavljala baterije za Audi

Audi je pred dnevi objavil, da bo njihov novi izključno električno gnani SUV z enim polnjenjem baterij lahko prevozil več kot 500 kilometrov, dobavitelja prestižni znamki skupine Volkswagen pa bosta LG Chem in Samsung SDI.

Južnokorejska proizvajalca Samsung SDI in LG Chem, ki nista želela razkriti finančnih podrobnosti sodelovanja, naj bi baterije ingolstadtskemu proizvajalcu avtomobilov dobavljala iz njunih evropskih tovarn. Na seznamu odjemalcev podjetja LG Chem so trenutno že General Motors, skupina Renault in Daimler, medtem ko Samsung SDI skrbi za napajanje avtomobilov znamk BMW ter Volkswagen.

“Skupaj z južnokorejskima razvojnima partnerjema bomo v Evropsko unijo pripeljali proizvodnjo najnovejše tehnologije baterijskih celic ter okrepili evropsko industrijo s to ključno tehnologijo,” je ob tem izjavil Bernd Martens, član uprave Audi AG za področje nabave.

Ulrich Hackenberg, član Audijeve uprave za razvoj, ga je dopolnil z mislijo, da bodo združili pogonski sistem ničelnih emisij z užitkom v vožnji. Z optimalno integracijo inovativnih baterijskih modulov v njihovo arhitekturo vozila nameravajo ustvariti atraktivno kombinacijo športnosti in dosega.

Avtomobilizem.com (Vir: Autumotive News Europe, Audi. Foto: Audi.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skica Roberta Lešnika napoveduje razred S Cabriolet
Prepoved kajenja v avtomobilih z mladoletnimi potniki