Novice

Skica Roberta Lešnika napoveduje razred S Cabriolet

Že dolgo časa je kristalno jasno, da Mercedes-Benz pripravlja brezstrešno različico, ki bo slonela na najbolj prestižnem razredu S. Po nekaj mesečnih špekulacijah so sedaj končno v javnost poslali prvo računalniško skico, pod katero je ponovno podpisan slovenski oblikovalski virtuoz Robert Lešnik.

Novi razred S Cabriolet bo za Mercedes-Benz prvi kabriolet razreda S po letu 1971. S skico, pod katero se je podpisal Robert Lešnik, so sedaj še uradno potrdili prihod novega prestižnega modela. Preko različnih medijev smo do danes lahko zasledili zgolj vohunske fotografije, kjer smo jasno videli le električno nadzorovano pomično streho iz blaga.

V oblikovalskem smislu novinec ne preseneča in, tako kot nedavno predstavljeni razred C Coupe, povzema oblikovalski jezik, ki ga je ”izumil” Robert Lešnik. Na zadku sta nameščena žarometa iz razreda S Coupe, enako pa lahko rečemo tudi za potniško kabino.

Brezstrešna različica si bo, poleg številnih drugih elementov, z razredom S Coupe delila tudi motorno paleto. Seveda bosta najbolj zahtevnim kupcem na voljo različici AMG S63 s 5,5-litrskim osemvaljnikom s 430 kilovati in AMG S65 s šestlitrskim dvanajstvaljnikom s 463 kilovati.

Nemški proizvajalec kljub objavljeni skici ostaja skrivnosten, zato lahko več informacij o novi igrači za najbolj premožne pričakujemo šele pred uradno predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Skica Roberta Lešnika napoveduje razred S Cabriolet"


GrEgEcN95
8 leta 8 meseci nazaj

E cabrio ima tudi 4 sedeže…

 
Kia dviguje napetost s skicami četrte generacije Sportagea
LG Chem in Samsung SDI bosta dobavljala baterije za Audi