Novice

Londonska policija zasegla že 100.000 vozil

Operacija Cubo je kodno ime za akcijo, ki jo izvaja metropolitanska policija v Londonu od leta 2011 in s katero želi zajeti vse voznike, ki nelegalno vozijo vozila brez obveznega zavarovanja. Tako so v zadnjih treh letih zasegli tudi marsikaterega prestižnega McLarena, Bentleya in Lamborghinija.


Londonska policija se lahko tudi pohvali s prav posebnim mejnikom, saj so pred dnevi zasegli že stotisoče vozilo. Med najbolj nenavadnimi primerki je bil 72-tonski žerjav v Belgraviji v centralnem Londonu, vreden približno milijon angleških funtov, ki ni bil zavarovan, delavec pa ga je upravljal brez izpita.

Kazen za omenjeni prekršek je najmanj 200 funtov, kazenske točke ter v najhujših primerih celo popolna prepoved vožnje. Po zasegu vozil imajo lastniki možnost, da uredijo zavarovanje. V nasprotnem primeru vozila uničijo, za vrednejša pa organizirajo javno dražbo. Denar od prodaje gre v proračun metropolitanske policije, do sedaj pa so »zaslužili« že 5,5 milijonov funtov. Četrtina vseh zaseženih vozil pa je bila razrezana in uničena.

Sir Bernard Hogan-Howe, komisar londonske metropolitanske policije, ob tem dodaja, da so pri tem aretirali kar 2.700 oseb. Veliko voznikov je bilo namreč vpletenih v kriminalno dejavnost, kar 70% jih je bilo obsojenih kriminalcev. V okviru operacije Cubo so bile izvedene tudi aretacije zaradi različnih kaznivih dejanj, vključno s posilstvi, posedovanjem nezakonitega strelnega orožja, pranjem denarja in prodajo mamil.

Avtomobilizem.com (Vir: autoexpress.co.uk. Foto: Gene Hunt)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Humar še vedno nepremagljiv
Renault Megane R.S. 275 Trophy-R nov rekorder Nürburgringa