Novice

Renault Megane R.S. 275 Trophy-R nov rekorder Nürburgringa

Tekma za naslov najhitrejšega med vozili s prednjim pogonom je zopet dobila novega prvaka: s časom 7 minut in 54,36 sekund je novi Megane R.S. za več kot štiri sekunde popravil aktualni rekord Seata Leona Cupre.

Danes je Renault uradno predstavil svojega paradnega konja, ki že vrsto let navdušuje ljubitelje športnih vozil. Renault Megane R.S. 275 Trophy-R je vrhunski izdelek, ki predstavlja znanje in izkušnje oddelka Renault Sport. Rekordni Megane sedaj tehta le 1.280 kilogramov ter ga poganja 2-litrski bencinski motor z 205 kilovati (275 KM). Običajni Megane Trophy je težji za 101 kilogram.

Renault Sport je že nekaj mesecev dražil ljubitelje in napovedoval naskok na rekordni čas. S sloganom #Under8 so španskemu Seatu jasno sporočili, da je njihov čas 7 minut in 58,4 sekund ogrožen. V nedeljo, 15. maja ob 7:15 se je na progo podal Megane R.S. 275 Trophy-R in postavil nov rekordni čas. Ure so se ustavile pri 7 minutah in 54,36 sekundah, s čimer so za več kot štiri sekunde popravili čas Leona Cupre in se zopet dvignili na prestol najhitrejšega v Zelenem peklu. Najhitrejši čas je v težkih vremenskih razmerah postavil testni voznik Laurent Hurgon.

Dvobarvna zunanjost in 19-palčna platišča Turini sicer lepotno spremenijo zunanji videz in ga ločijo od običajne različice, a so najbolj privlačne spremembe zagotovo novi nastavljivi blažilniki proizvajalca Ohlins, sprednje kompozitne vzmeti Allenvard, izpušni sistem iz titana, ki ga proizvaja slovensko podjetje Akrapovič, in set odličnih Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatik. Ko združimo vse te izboljšave in jim dodamo še diferencial z omejenim zdrsom, si Megane R.S. 275 Trophy-R zopet zasluži biti na vrhu.

Z vozila so odstranili večino izolacijskega materiala, s čimer so skupno maso zmanjšali za 18 kilogramov. Odstranili so tudi zadnjo klop, samodejno klimatsko napravo in multimedijsko enoto ter pridobili še 30 kilogramov. Renault bo vse odstranjene dodatke ponudil kot dodatno opremo, v kolikor je omejena različica Trophy-R preveč “oskubljena” za običajnega voznika. Kar 42 kilogramov lažji so Recaro školjkasti sedeži, z odstranjenim zadnjim brisalcem pa so pridobili še dodaten kilogram. Tukaj pa se varčevanje s težo ne konča. Z nakupom boljšega zavornega sistema ali litij-ionske baterije lahko prihranite še dodatnih 19 kilogramov. Z odstranjeno zadnjo klopjo pa so pri Renault Sportu naredili prostor za zadnji prečni stabilizator in poskrbeli za večji prtljažnik, v katerega lahko shranimo štiri dirkalne pnevmatike.

Megane RS 275 Trophy-R bo izdelan v močno omejeni seriji 250 vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Car. Foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Renault Megane R.S. 275 Trophy-R nov rekorder Nürburgringa"


Fenix_
9 leta 10 meseci nazaj

Prav me zanima kaj bo Honda pokazala

toMmy
9 leta 10 meseci nazaj

To niti približno ni več hot hatch…

Daedalus
9 leta 10 meseci nazaj

To, da so hot-hatchi zelo hitri pa je nasplošno znano za vse sport oddelke. Kot je @abbe napisal, kdo za vraga opazi razliko 10 sekund na 8-minutnem krogu?! Dandanes so vsi tam-tam z izjemo kakšne Astre, ki ima vedno kake probleme (podkrmarjenje, zdaj teža itd.).

On
9 leta 10 meseci nazaj

Jaz se opazil prevsem Akrapovič -a ;). Avto je zelo hiter je pa to splošno znano za Renault sport oddelek.

Daedalus
9 leta 10 meseci nazaj

PS: vozi pa odlično.

 
Londonska policija zasegla že 100.000 vozil
Italija postregla z zanimivo dirko in seveda točkami

Več vsebin

Novice

Renault Clio R.S. 220 Trophy je novi kralj Nürburgringa

Testi

Vroči KameLeon

Seat Leon Cupra 2.0 TSI 290
Novice

Veselja je konec, pobalinski Clio R.S. 16 je dobil rdečo luč

Novice

Oznaka JCW še za šestvratnega Clubmana

Novice

Ultimativni športni paket za Leona Cupro