Novice

Macan z oznako GTS in 265 kilovati nadgrajuje športni duh

Porsche je z oznako GTS oplemenitil še model, ki se bo po moči uvrščal med Macan S in Macan Turbo. Poleg večje moči bo novi športni terenec obdan s športnimi dodatki in daljšim seznamom dodatne opreme.

Največ izboljšav je seveda pod pokrovom motorja, kjer je nameščen trilitrski twin-turbo šestvaljni agregat z 265 kilovati in 500 njutnmetri navora. To je 15 kilovatov več kot pri Macanu S in 29 kilovatov manj kot pri najmočnejšem modelu Macan Turbo. Moč se na ceste prenaša preko štirikolesnega pogona in 7-stopenjskega samodejnega menjalnika PDK. Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje okroglih pet sekund, razen če je Macan GTS opremljen s posebnim paketom Sport Chrono, ki skrajša potreben čas za dve desetinki. Končne hitrosti nima omejene in doseže 255 km/h, kar je več kot pri večini nemških športnikov, ki imajo najvišjo hitrost elektronsko omejeno na 250 km/h.

Seznam novosti se k sreči ne zaključi pri motorju. V primerjavi s šibkejšim bratom ima GTS izboljšano zračno vzmetenje, na novo nastavljeno elektroniko, za 10 milimetrov znižano podvozje in 20-palčne pnevmatike matirano črne barve. V potniško kabino so pri Porscheju namestili športne sedeže v alkantari in novo večopravilno enoto Porsche Communication Management. Skupek najbolj pomembnih izboljšav zaključita nov izpušni sistem in večje zavore.

Macan GTS se je pridružil široki paleti Porschejevih vozil z oznako GTS. Na domačem trgu, kjer se cene pričnejo pri 73.400 evrih, so že pričeli s prodajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Brezogljični Lexus LF-FC
Evropska komisija že rahlja pravila o strožjem preverjanju emisij