Novice

Magnin lidar za avtonomna vozila BMW

Magna International je s partnerjem Innoviz Technologies sporočila, da so z BMW-jem podpisali dogovor o dobavi tehnike lidar za njihove bodoče avtonomne modele.

Finančno ozadje dogovora kot tudi tehnične podrobnosti, v katere modele in kdaj jih bodo začeli vgrajevati, zaenkrat niso razkrili. Je pa Magna zato v svojem sporočilu ponosno napovedala, da vključuje ta sporazum zagon ene prvih velikoserijskih proizvodenj lidarjev »solid state« brez gibljivih delov.

Američani so zagotovili tudi, da njihova rešitev izpolnjuje zahteve avtonomnih sistemov 4. in 5. ter da jo bo moč uporabiti v razponu številnih modelov in platform. Visokoločljivo tipalo lidar bo sposobno v realnem času generirati trodimenzionalen posnetek okolice avtomobila, pri tem pa naj bi bilo neobčutljiva na izredne razmere, kot so neposredna sončna svetlobna ali izrazito spremenljivi vremenski pogoji. Ob opisanih zmogljivostih naj bi potrebe proizvajalca vozil zadovoljilo še s kompaktno obliko in stroškovno ustreznostjo. Omer Keilaf, ustanovitelj Innoviza, je povedal, da je BMW s tem korakom izkazal visoko stopnjo zaupanja v stanje napredka in zrelosti njihove tehnike lidar.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews Europe Foto: Magna, BMW)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Magnin lidar za avtonomna vozila BMW"


xxl
5 leta 11 meseci nazaj

In ko bo bmw ponudil prvo serijsko avtonomno vozilo 5.stopnje, bo znamka izgubila svoj smisel obstoja in posameznega nakupa.

tha_man
5 leta 11 meseci nazaj

Ne bo ne bo, večina BMW itak ne kupi zato, ker bi bil to nek hud driving machine (kar tudi ni, če ne vzameš kakega našpičenega modela), ampak ker je BMW.

 
Volkswagen nad emisije CO2s hibridno tehniko in zemeljskim plinom
Porsche Cayenne tudi kot priključni hibrid