Novice

Mazda6 z nadpovprečno prodajno vrednostjo na trgu rabljenih vozil

Mazda6 ima nadpovprečno visoko prodajno vrednost na trgu rabljenih vozil, kar dokazujejo tudi rezultati raziskave podjetja Bähr & Fess, specializiranega za ocene trga rabljenih vozil, ki je preučevalo gibanje cen na štiri leta starih vozilih segmenta D na nemškem tržišču.

S končevanjem življenjskega ciklusa posameznega modela se njegova prodajna vrednost seveda znižuje, a je pri Mazdi6 za 2 odstotka višja kot pri konkurenci, ne glede na dejstvo, da se model nahaja v zadnjem obdobju modelnega ciklusa. Raziskava je zajela tako neposredne konkurente Mazde6, kot tudi konkurenco iz višjega, t.i. premium podsegmenta.

Prodajna vrednost vozila na trgu rabljenih vozil je izjemno pomemben dejavnik za lastnike vozil, saj ima velik neposreden vpliv na skupen strošek lastništva vozila. Če primerjamo izgubo vrednosti pri posameznih modelih, ki jo lastnik mora sprejeti s staranjem avtomobila, študija podjetja B&F razkriva, da je izguba vrednosti pri Mazdi6 za 4.600 evrov nižja kot je povprečje v segmentu.

»Študija Bähr & Fess Forecast dokazuje konkurenčnost Mazde6, ki je naš najpomembnejši flotni model,« pravi Cristian Blank, direktor Mazdinih evropskih flotnih operacij. Izjemni rezultati študije prihajajo ravno ob pravem času, le nekaj tednov pred lansiranjem posebne serije Takumi, ki bo z dodatno serijsko opremo in ugodnimi cenami še zanimivejša za kupce.

»Posebna serija Takumi bo še poudarila visoko vrednost Mazdinih vozil na trgu rabljenih vozil, s čimer se bodo posledično zmanjšali tudi stroški lastništva,« še poudarja Christian Blank.

Vir: Mazda

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo opozarja na cilje in taktike EU glede zmanjšanja izpustov CO2
Prvi evropski lastnik modela Chevrolet Volt je zapeljal na cesto