Novice

McLaren z novo generacijo samonosne karoserije iz ogljikovih vlaken

Pri McLarnu so s predstavitvijo samonosne školjke iz ogljikovih vlaken druge generacije uradno potrdili prihod naslednika modela 650S, ki ga bodo prvič razkrili marca na avtomoilskem salonu v Ženevi.

Zaenkrat nosi naslednik modela 650S kodno ime P14, a so se po spletu že razširile govorice, da naj bi novinec nosil ime 720S. Kot so potrdili pri britanskem proizvajalcu vozil, bo imel najnovejši športnik le 1.283 kilogramov, kar je 18 kilogramov manj kot pri modelu 650S.

Nova linija športnikov Super Series bo, zahvaljujoč povsem novi samonosni školjki iz ogljikovih vlaken, najlažja v svojem razredu. Z novo strukturo vlaken so uspešno znižali gravitacijsko središče za boljše vozne lastnosti, povečali vstopno odprtino in znižali višino pragov za lažji vstop v vozilo. Ker so na najnovejši izdelek tako ponosni, bodo vsem potencialnim kupcem ponudili vpogled v strukturo iz ogljikovih vlaken pri stebričku A.

”Super Series je jedro McLarnove ponudbe in združuje ekstremno zmogljivost, izklesan prestiž ter neprimerljivo voznikovo vključitev v osrčje McLarna. Prvič smo zamenjali produktno družino in nova Super Series bo zvesta McLarnovemu pionirskemu duhu ter revolucionaren korak naprej, tako za našo znamko kot tudi za segment superšportnikov,” je povedal Mike Flewitt, izvršni predsednik McLarna.

Po sedaj zbranih informacijah naj bi novinca poganjal posodobljeni štirilitrski twin turbo osemvaljnik s 537 kilovati moči in dodatnim programom Track, ki smo ga do sedaj videli le na superšportniku P1. Isti viri navajajo tudi, da naj bi se v tem programu armaturna plošča fizično spustila in izboljšala vidljivost na dirkališču. Voznik bo imel pogled le na merilnike, temperaturo olja, hladilne tekočine in stanje pnevmatik.

Več bo znanega 7. marca, ko svoja vrata odpira ženevski avtomobilski salon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: McLaren.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "McLaren z novo generacijo samonosne karoserije iz ogljikovih vlaken"


7 leta 3 meseci nazaj

Ne vem, če kje obstaja samonosna šasija (šasija = podvozje), poznamo pa samonosno karoserijo…….to je velika razlika…..LP

7 leta 3 meseci nazaj

ni kaj, lp

 
Ford in Toyota za enoten odprtokodni sistem aplikacij
Umetna inteligenca po Toyotino