Novice

Umetna inteligenca po Toyotino

Toyotin Concept-i je avtonomno vozilo, ki so ga razkrili na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu in prikazuje praktično uporabo umetne inteligence v avtomobilih.

Koncept so ustvarili v Toyotinem kalifornijskem oblikovalskem studiu CALTY in ga zasnovali na uporabniški izkušnji z uporabo tako imenovane filozofije kinetično-toplega dizajna. Umetna inteligenca, vgrajena v vozilu se neopazno prilagodi uporabniški povezljivosti ter nudi uporabniku specifično usmerjeno ponudbo.

Sistemu umetne inteligence so z imenom Yui dali osebnost, ki lahko komunicira v obliki glasovnih sporočil, luči in celo preko površin, občutljivih na dotik. Concept-i je avtonomni električni avtomobil, toda voznik lahko zavestno preklopi v ročni način, varnostni sistem pa bo še vedno nadzoroval pozornost voznika ter pregledoval cesto. Sistem samodejno pomaga v potencialno nevarnih situacijah.

Z uporabo ogromnih steklenih površin je potniška kabina svetla, hkrati pa avtomobil na velikih osvetljenih površinah prikazuje informacije za vse potnike. Namesto uporabe osrednjega zaslona se pomembne informacije projicirajo na določena področja. Tako se opozorilo za vozila v mrtvem kotu projicira neposredno na prednja stebrička.

”Pri Toyoti smo prepoznali, da ni pomembno vprašanje ali bodo prihodnja vozila opremljena z avtomatsko ali povezljivostno tehnologijo, temveč je pomembna izkušnja uporabnikov, ki uporabljajo ta vozila. Zahvaljujoč Concept-i in moči umetne inteligence, menimo, da je prihodnost vozilo, ki nekaj vrne ljudem,” je dejal Bob Carter, Toyotin podpredsednik avtomobilske dejavnosti v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
McLaren z novo generacijo samonosne karoserije iz ogljikovih vlaken
Hyundai prihaja v Ženevo z avtomobilom na vodikov pogon