Novice

Menjave vodstva pri BMW in Volkswagnu

Norberta Reithoferja, izvršnega direktorja BMW, ki bo maja 2015 predčasno odstopil s svojega položaja, bo zamenjal Harald Krüger. Herbert Diess, dosedanji direktor razvoja pri BMW, pa na čelu znamke Volkswagen zamenjuje Martina Winterkorna .

Pri največjem evropskem proizvajalcu avtomobilov, Volkswagnu iz Wolfsburga, so napovedali, da bo 1. oktobra 2015 Herbert Diess postal direktor blagovne znamke Volkswagen. Martin Winterkorn, ki je doslej omenjeno funkcijo vodil vzporedno z vodenjem celotnega koncerna, pa še vedno ostaja na čelu uprave Volkswagen Group. Trenutno je 56-letni Diess član uprave BMW na pomembnem položaju vodje razvoja pri omenjeni znamki. Z zamenjavo položaja postaja šef razvoja pri BMW 55-letni Klaus Fröhlich, ki je do sedaj pri bavarski znamki skrbel za razvoj malih in srednje velikih modelov.

Največja zamenjava znotraj BMW pa se obeta na samem vrhu družbe, katero 13. maja 2015 prevzema Harald Krüger. Slednji je svojo celotno kariero zgradil pri znamki iz Münchna, že leta 1992 kot pripravnik, od leta 2008 pa je član uprave. Zadnji dve leti je deloval kot vodja proizvodnje v matični tovarni na Bavarskem ter v Araquari v Braziliji ter v Spartanburgu (ZDA). Krüger bo imel precej težko delo nadaljevati izjemno uspešno delo svojega predhodnika, ki se je lahko pohvalil s konstantno rastjo prodaje ter rekordnimi dobički.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de, autocar.co.uk. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz GLE Coupe
Cenejši Renaulti, a zaenkrat ne za Evropo