Novice

Mercedes-AMG GLE 63 tudi kot Coupe

Nemci širijo družino AMG z dvema dodatnima modeloma. Ta dva združujeta že poznano iz »običajnih« GLE 63 in GLE 63 S ter sveže iz karoserijske izpeljanke GLE Coupe.

O oblikovni nadgradnji »kupejevskih« Mercedes-AMG GLE 63 4Matic+ in 63 S 4Matic+ ne bomo izgubljali besed, saj so te dobro poznane že iz drugih različic AMG izpeljank GLE-ja. Se nam zdi pa smiselno vsaj na hitro spomniti na izjemno zmogljivost tako motoriziranih športnih terencev.

Ta je osnovana okoli štirilitrskega dvoturbinsko podprtega V8 bencinarja, ki ga ponujajo tudi v GLE Coupe v dveh izvedbah. »Šibkejša« razpolaga z največ 565 KM in 750 Nm, močnejši 63 S pa s 605 KM moči in 850 Nm navora. V obeh primerih je primaknjen tudi Mercedes-Benzov EQ Boost sistem z 48-voltnim alternator-zaganjlnikom, ki v določenih pogojih lahko doda še 250 Nm navora in do 23 KM moči.

Povezan preko devetstopenjskega Speedshift TCT 9G avtomatika žene vsa štiri kolesa in zagotavlja pospešek do stotice v 4,0 (63) oziroma 3,8 sekundah (63 S) ter najvišjo hitrost elektronsko omejeno pri šibkejšem na tradicionalnih 250 km/h, pri močnejšem pa na 280 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Polestar v Ženevo z novim konceptom
Osma generacija Golfa GTI se pripravlja za Ženevo