Novice

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ je novi rekorder višjega cenovnega razreda

Poletno veselje Porschejeve Panamere z rekordom steze Nordschleife ni dolgo trajalo. Novi rekorder med avtomobili višjega cenovnega razreda je (ponovno) Mercedes-AMG z ekstravagantnim GT 63.

Novi najhitrejši čas steze je postavil AMG-jev razvojni inženir Demian Schaffert, ki je za uradni krog (20,832 km) potreboval 7:27:800 minut, krajša različica (20,6 km) pa mu je vzela 7:23:009 minut. Razlog, da pri proizvajalcu navajajo oba rezultata, je dejstvo, da so bili v obdobju 1997-2019 dosežki beleženi na krajši razdalji, od lanskega leta pa uradni krog vključuje štarni/ciljni segment T13. Z navajanjem obeh rezultatov pri Daimlerju omogočajo primerjavo svojega najnovejšega dosežka s preteklimi tekmeci, nenazadnje z lastnim dosežkom istega voznika v predhodnem modelu GT 63 S 4MATIC+, ki je v letu 2018 zabeležil rekordno vožnjo 7:30.11 minut.   

Osnovne tehnične podatke novega rekorderja najdete v zadnji sliki galerije, mi pa dodajamo izjavo voznika Schafferta: “Kljub temu, da že nekaj let spremljam razvoj našega GT 63, je vedno impresivno videti, kako širok razpon nam je uspelo doseči s tem ekskluzivnim vozilom.” Dodal je, da ima model dvojno osebnost, saj je na eni strani udoben in opremljen s pametnimi varnostnimi pomagali, po drugi strani pa nudi izjemno visoko raven vozne dinamike in preciznosti, kar jim je ponovno uspelo dokazati z dosežkom na stezi Nordschleife.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai je osvežil Kono Electric za modelno leto 2021
Koncept Audi RS6 GTO kot poklon dirkalniku Audi 90 Quattro IMSA