Novice

Mercedes-AMG GT R tudi kot brezstrešna različica

Potem ko so pri Mercedesu že pred časom predstavili najbolj divjo različico svojega športnega dvoseda AMG GT, ki se ponaša z oznako »R«, so povsem skladno s predhodnimi pričakovanji sedaj pokazali še njegovo brezstrešno verzijo. Novi AMG GT R Roadster verjetno ne bo ravno poceni, na voljo pa bo zgolj 750 petičnežem.

Pri nemški znamki Mercedes-Benz so tri leta po predstavitvi najbolj popoprane različice modela AMG GT R predstavili še njeno kabrioletsko različico, ki se ponaša z električno pomično troslojno platneno streho. V notranjosti bo moč uzreti znane elemente iz ostalih različic (npr. 12,3-palčne digitalne merilnike ter 10,25-palčni zaslon infozabavne enote), serijsko pa se bo ponašal s športnimi AMG Performance sedeži, odetimi v napa usnje. Med doplačilnimi opcijami seveda ne bo manjkal niti  sistem Airscarf, ki vpihuje topel zrak v vratova voznika in sopotnika.

Pod motornim pokrovom brezstrešnega AMG GT R se vrti že poznani štirilitrski twin-turbo V8 agregat, ki proizvede kar 585 »konjev« največje moči ter se obenem ponaša s tovornjaškim navorom (700 Nm). Tako motoriziran roadster, pri katerem za prenos moči skrbi sedemstopenjski menjalnik z dvema sklopkama, potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h pičle 3,6 sekunde ter doseže 317 km/h najvišje hitrosti.

Mercedes-AMG GT R roadster, ki ga bo na zunaj moč prepoznati še po rumenih zavornih čeljustih ter posebnih 19-pačnih (oziroma opcijsko 20-palčnih) lahkih platiščih bo na voljo v omejeni seriji 750 vozil, cena pa zaenkrat še ni znana.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carsoops. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat el-Born bo prepričeval ljubitelje električnih avtomobilov tudi z atraktivnejšim oblikovanjem
Evropski avto leta 2019