Novice

Mercedes-AMG GT2 nadaljuje dirkaško zgodbo

Zaprtim stezam namenjen športni kupe Mercedes-AMG GT2 postaja najmočnejši dirkaški model nemške znamke.

Pri Mercedesovem oddelku AMG so poskrbeli za dostojno zamenjavo modela GT, namenjenega dirkalnim stezam. Merdedes-AMG GT2 je najmočnejši do zdaj razvit model te znamke, saj ga poganja 4,0-litrski bencinski V8 motor s podporo dveh turbin, ki razvije do 520 kW (707 KM) moči in 800 Nm navora. Moč in navor spredaj nameščenega motorja se preko 6-stopenjskega sekvenčnega menjalnika in diferenciala z mehansko zaporo prenašata na zadnji kolesni par.

Zunanjost novega člana dirkalne družine AMG je zasnovana s poudarkom na aerodinamiki, s širokim sprednjim delom z velikimi odprtinami za zajem zraka. Novo razvit zadnji usmerjevalnik zraka ob različnih nastavitvah v kombinaciji s prilagodljivim vzmetenjem skrbi za optimalno lego na cesti, natančnost krmiljenja ter optimalen oprijem 18-palčnih dirkalnih pnevmatik pri širokem razponu hitrosti.

Tudi notranjost novega Mercedes-AMG GT2 je v celoti podrejena dirkanju. Varnost zagotavlja jeklena kletka, integrirana s šasijo iz aluminija,  pred voznikom pa se poleg multifunkcijskega dirkaškega volana in digitalne instrumentne plošče (DDU – Digital Display Unit) na osrednji konzoli nahaja še vrsta stikal.

Trenutno potekajo še zadnji preizkusi in nastavitve, v prihodnjih tednih pa naj bi prestal še test vzdržljivosti na dirkalni stezi. S prodajo novega Mercedes-AMG naj bi pričeli prihodnje leto, cen pa zaenkrat pri nemški znamki še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fisker Ronin bo štirisedežni električni kabriolet
Preobrazba proizvodnega obrata v Wolfsburgu