Novice

Mercedes AMG GT Black Series prvič na ogled

Po pobeglih fotografijah so pri Mercedes AMG na kanalu YouTube objavili video, ki predstavlja prve podrobnosti prihajajoče nove različice modela Mercedes AMG GT Black Series.

Čeprav točen datum razkritja še ni znan, naj bi bil novi Mercedes AMG GT Black Series po neuradnih informacijah predstavljen že v tem mesecu. Kmalu zatem, ko so bile na Instagramu objavljene “pobegle” fotografije novega športnega modela, so pri Mercedesovem oddelku AMG objavili predstavitveni video, v katerem ob novem modelu z vrha njihove ponudbe nastopa poznan avtomobilski zanesenjak Shmee150, ki na svojem kanalu YouTube že deset let objavlja avtomobilske novosti in mu sledi preko dva milijona uporabnikov.

Iz pobeglih fotografij in predstavitvenega filmčka so razvidne nekatere podrobnosti novega modela, ki ga bo odlikovala dovršena aerodinamika z velikim zadnjim spojlerjem, agresiven in športni videz pa bo poudarjen na sprednjem delu z masko in režami hladilnika, ki obenem služijo tudi za zadosten zajem zraka. Za razliko od večine modelov AMG namreč v sprednjem odbijaču ni dodatnih odprtin, namenjenih zajemu zraka, zadnji odbijač pa se v spodnjem delu izteka v difuzor s cevmi izpuha ob straneh.

Obsežna testiranja naj bi že nekaj mesecev potekala na stezi Nurburgringa, ki naj bi jo novi “črni” AMG prevozil v 6 minutah in 58 sekundah. Nepotrjeno naj bi za pogon novega AMG GT Black Series skrbela izboljšana različica štirilitrskega V8 motorja z dvema turbinama in 536 kW (730 KM) ter 850 Nm navora, ki naj bi, v primeru, da so govorice resnične, prineslo znatno večje zmogljivosti od modela Mercedes AMG GT R ki ob 430 kW (585 KM) in 700 Nm navora doseže stotico v 3,6 s.

Vsekakor lahko upamo da nam bodo pri nemškem proizvajalcu kmalu postregli z uradnimi podrobnostmi novega športnega avtomobila ter potrdili datum premierne predstavitve.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto in video: Mercedes-AMG, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove menjave vodilnih v podjetjih skupine Volkswagen
Chevrolet Niva ponovno z oznako Lada