Novice

Mercedes-AMG in Cigarette Racing z 2.700-»konjskim« čolnom ter njegovim cestnim dvojčkom G 63

Mercedes-Benz je z izdelovalcem prestižnih tekmovalnih čolnov sodeloval že v preteklosti. Tokratno skupno delo je obrodilo 18-metrski čoln Tirranna AMG ter posebno izpeljanko modela Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition. Oba sta partnerja predstavila na mednarodnem sejmu navtike v Miamiju.

Tekom preteklih skupnih projektov sta partnerja pripravila že 11 drugih čolnov in avtomobilov z enako stilistično temo. Medtem ko nam je cestni model dvojice, Mercedes-AMG G 63, kar dobro poznan, je omembe vreden tretma, ki so ga poimenovali Cigarette Edition. Ta vključuje črn kovinski lesk z dodatkom kontrastnih črt v zlatem odtenku na bokih. Črno-zlata tema se nadaljuje na 22-palčnih platiščih, preostanek črnine pa primaknejo še AMG Night Package z v črnino odeto športno motorno masko AMG in zaščitni okvir spredaj ter pripadajoči, ravno tako v črno odeti pragovi.

Pošteni motorizaciji pristoji seveda tudi konkretna konjenica v čolnu. Slednjo priskrbi kar šest mehansko nadtlačno polnjenih 4,6-litrskih V8 Mercury Racing 450R agregatov, ki ponujajo skupaj največ 2.700 konjskih moči. Medtem ko avti tudi z manjšo konjenico kot 2.700 KM drvijo s hitrostjo 400 km/h, pa zadostuje ta moč na vodi za največ 130 km/h.

Za mirno plovbo tudi na razburkani gladini poskrbi serijsko primaknjen stabilizator, ki naj bi zmanjšal zibanje čolna na valoviti vodi do 80 odstotkov. Sprejme do 26 potnikov, ponuja pa kraljevsko posteljo, prostoren zaprt prostor, ločeno prho, velik fotelj, hladilnik in celo televizijo. Za zabavo gostov se je ekipa Cigarette Racing povezala s strokovnjaki JL Audio Marine, ki so posebni izpeljanki čolna namestili 5.200-vatno ozvočenje s skupno 29 zvočniki, tu pa so še 7-metrska ponjava za zaščito potnikov pred sočno pripeko, zunanja kuhinja, mizice in stoli, ki se po potrebi lahko umaknejo. Za vzdušje je tu še posebna RGB osvetlitev, pri kateri je ambientalno barvo moč prilagajati s pomočjo aplikacije na iPadu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mercedes-AMG in Cigarette Racing.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Genesis na vrhu lestvice zanesljivosti J.D. Power
Apex prihaja v Ženevo z novim konceptom