Novice

Apex prihaja v Ženevo z novim konceptom

Britanski proizvajalec športnih avtomobilov za avtomobilski salon v Ženevi pripravlja koncept električnega superšportnega avtomobila.

Novi koncept, ki je nastajal pod kodnim imenom AP-0, je rezultat dela ekipe izkušenih in predanih strokovnjakov pod vodstvom Guya Colborna, soustanovitelja podjetja Elemental Motors in bivšega oblikovalca pri avtomobilskem proizvajalcu Daewoo.

Apex AP-0 naj bi bil v celoti narejen iz ogljikovih vlaken in tehta le 1.200 kg, kar je zavidljiv dosežek za električni avtomobil, kjer se ni moč izogniti dodatni masi na račun baterij. Za primerjavo – Rimac C_Two je kar 700 kg težji, saj tehta 1.900 kg. Čeprav končne specifikacije avtomobila in električnega pogonskega sklopa še niso bile razkrite, naj bi imel AP-0 ob vrhunski vodljivosti izjemne zmogljivosti in pospeške, ki naj bi bili, kljub skoraj dvakratni masi, podobni tistim, ki jih ima preteklo leto predstavljeni model AP-1. V številkah naj bi to pomenilo pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 2,5 s in končno hitrost 280 km/h.

Glede na zgornji posnetek je novi koncept zasnovan v slogu kupejevskega dirkalnika z nizkim sprednjim delom, majhno kabino ter velikim spojlerjem na zadnjem delu. Zaenkrat pri Apexu še niso potrdili ali bo novi koncept namenjen le vožnji po dirkališčih ali nameravajo na njegovi podlagi pripraviti tudi kakšno različico za uporabo na običajnih cestah.

Razkritje koncepta je načrtovano 3. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, ko bodo pri podjetju Apex predstavili tudi ostale podrobnosti novega superšportnika.

Avtomobilizem.com  (Vir: Auto Express, Carscoops.  Foto in video: Apex.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-AMG in Cigarette Racing z 2.700-»konjskim« čolnom ter njegovim cestnim dvojčkom G 63
Pagani Imola je naslednik Huayre