Novice

Mercedes-Benz bo vpoklical tri milijone dizelskih vozil

Mercedes-Benz bo razširil prostovoljni servisni ukrep za dizelska vozila na več kot tri milijone vozil v Evropi. S pomočjo popravkov želi nemški proizvajalec zmanjšati izpuste emisij NOx.

Mercedes-Benz od marca dalje namenja lastnikom znamkinih avtomobilov izboljšavo emisij NOx za eno izvedbo motorja. Doslej je bilo posodobljenih približno 45 odstotkov teh vozil, hkrati pa se izvaja prostovoljni servisni ukrep tudi za kupce vozil razreda V. Najnovejša odločitev družbe Daimler prinaša razširitev servisnega ukrepa na več kot tri milijone vozil Mercedes-Benz.

Inženirji podjetja pri tem uporabljajo najnovejša spoznanja, ki so jih pridobili med razvojem nove družine dizelskih motorjev. Ukrepi za skoraj vsa vozila Euro 5 in Euro 6 bodo v Evropi izvedeni v tesnem sodelovanju z nemškimi regulatornimi organi. Podjetje bo celoten vpoklic stal približno 220 milijonov evrov, saj bodo servisni ukrepi za stranke brezplačni. S prvimi vpoklici naj bi pričeli v naslednjih tednih, vendar se bo časovni okvir popravil, zaradi velikega števila vozil, razširil čez daljše časovno obdobje.

Javni diskurz o dizelskih motorjih ustvarja negotovost – zlasti za naše stranke. Zato smo se odločili za dodatne ukrepe, da bi pomirili voznike vozil na dizelski pogon in utrdili zaupanje v dizelsko tehnologijo,” je izjavil Dr. Dieter Zetsche, predsednik upravnega odbora družbe Daimler AG in vodja oddelka Mercedes-Benz za osebna vozila.

Mercedes-Benz uradno še ni potrdil, katera vozila zajema vpoklic, a zelo verjetno bodo na seznamu kompaktni modeli razredov A, CLA in GLA, družinski razred B, razred C, CLS, razred G, GLC, GLE, GLS, razred S, SLC in SLK. Kaj se bo zgodilo z nekaterimi modeli znamk Infiniti in Renault, ki imajo vgrajene Mercedesove dizelske agregate, zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Carmagazine. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedes-Benz bo vpoklical tri milijone dizelskih vozil"


pskoda
6 leta 8 meseci nazaj

Jaz sem že dolgo nazaj pisal, da ne goljufa samo vw. Me prav zanima, če bo mercedes plačal kazen

xxl
6 leta 8 meseci nazaj

Kaj se bo zgodilo z nekaterimi modeli znamk Infiniti in Renault, ki imajo vgrajene Mercedesove dizelske agregate, zaenkrat še ni znano. In tudi obratno, bi dodal.

 
Francoski Alpine razmišlja o športnem terencu
Na Opel Insignio se vrača legendarna oznaka GSi