Novice

Na Opel Insignio se vrača legendarna oznaka GSi

Pri Oplu so iz rokava potegnili preverjeni adut in obudili slavno športno oznako GSi, ki jo bo kot prva nosila limuzinska Insignia.

Insignia GSi ni brezkompromisni športnik, temveč predstavlja vmesno točko med običajno različico in polnokrvno športno različico OPC. S tem v mislih so se dela lotili tudi inženirji, ki so izboljšali vzmetenje, zavore in v potniško kabino namestili nekaj unikatnih dodatkov. Na račun agresivnih odbijačev z večjimi odprtinami za zrak, vpadljivih 20-palčnih platišč, stilskega zadnjega usmerjevalnika zraka, rdečih zavornih čeljusti in športnih pragov se nekoliko začinjena limuzina zlahka loči od ostalih različic.

Kljub temu, da oznaka GSi predstavlja stopničko nižje zmogljivosti kot pri prejšnji generaciji Insignie OPC, so pri Oplu neposredno primerjali oba modela. Novejši in nekoliko šibkejši GSi naj bi bil okoli Nürburgringa celo hitrejši od predhodnika. Pod pokrovom se skriva štirivaljni bencinski agregat s 194 kilovati moči, ki zamenjuje večji šestvaljnik. Na račun manjšega agregata in ostalih izboljšav je Insignia GSi od predhodnice z oznako OPC lažja za 160 kilogramov, ima nižje težišče in s štirikolesnim pogonom z vektoriranjem navora bistveno več oprijema v zavojih.

V potniški kabini so vidni posebni športni sedeži z izboljšano bočno in ledveno oporo, ki so ogrevani in hlajeni, znajo masirati ter imajo prilagodljivo stransko oporo.

Opel bo Insignio GSi javnosti prvič pokazal jeseni na frankfurtskem salonu, že čez mesec dni pa bo zapeljala v prodajne salone.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Opel. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz bo vpoklical tri milijone dizelskih vozil
Skoraj štiri desetletja za 300.000 enot Mercedes-Benzovega razreda G